19 år gamle Mattias sørget for historisk seier - og fortsatt kvartfinalehåp

Norge snudde 0-2 til 3-2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

* Norge - Slovakia 3-2.

OSTRAVA (Dagbladet): Norge var på vei ut kampen om en kvartfinalebillett på stillingen 0-2 tidlig i andre periode mot Slovakia her i Ostrava, men de norske hockeygutta reiste seg mesterlig og vant 3-2 etter en herlig fight i CEZ Arena.

Det er første gang Norge slår Slovakia i en viktig kamp.

Med seier og tre poeng i kveld er håpet om en kvartfinale i Praha 14. mai fortsatt en mulighet, om de norske gutta følger opp kveldens nivå mot Slovenia, Danmark og Hviterussland i de tre siste gruppekampene.

- En veldig viktig seier, og en god kamp fra gutta. Lars Haugen sto dessuten veldig bra. Vi fikk en tøff start, men vi fikk endelig litt uttelling. Da har vi muligheter til å slå de beste, sa Roy Johansen til MAX.

Måtte ha poeng Etter å ha tapt mot Russland, USA og Finland i de tre første kampene var det i kveld VM-alvoret på sett og vis startet for Norge.

Alt fram til i dag ville vært hyggelige bonuspoeng, men det er i de fire siste kampene Norge må plukke poengene som trengs for å overleve i A-pulja.

Landslagstrener Roy Johansen var allerede før VM klar på at Norge like gjerne kunne ende opp med å spille om å unngå nedrykk som å gå til kvartfinalen.

Begge scenarier er fortsatt mulig, men med seier og tre poeng i kved, så styrer de norske gutta sin egen skjebne, og har tatt et langt ste i riktig retning.

Baklengs i undertall Men det åpnet litt typisk norsk:

Spillemessig leverer gutta brukbar hockey, uten å sette de store sjansene man er nødt til å gjøre på dette nivået. Og i kveld var Norge nære en knallstart etter en frisk åpning:

Andreas Martinsen var nææære å sette 1-0 i det første norske overtallsspillet. Paradoksalt nok var det nettopp samme Martinsen som satt i utvisningsboksen da Slovakia i stedet tok ledelsen i norsk undertall halvannet minutt før første periodens slutt.

Da Tomas Surovy prikket inn returen fra den norske keeperen Lars Haugen så tok det av på tribunen. Det er tydelig at slovakene ikke har tatt lange turen for å spille VM i nabolandet.

Herlig spill Og det skulle bli verre før det ble bedre. Andre periode begynte med ny norsk slovakisk scoring. Mats Rosseli Olsen rotet bort pucken i offensiv sone, og det påfølgende slovakiske angrepet endte med at Marek Daloga leverte en suser bak Lars Haugen.

Men så startet moroa:

19 år gamle Mattias Nørstebø reduserte med sitt første VM-mål, før Mats Rosseli Olsen skapte balanse i regnskapet da han styrte inn avslutningen fra Morten Ask fire og et halvt minutt før slutt i andre periode.

Norge vant skuddstatistikken 9-8 i andreperioden, og var virkelig på gang.

Nørstebø-kanon Og tredjeperioden var ikke gammel før VM-debutant Mattias Nørstebø presenterte seg igjen:

Med et herlig slagskudd hamret Brynäs-spilleren Norge i ledelsen, en skikkelig suser bak den slovakiske keeperen Jan Laco.

Ikke bare hadde lykken snudd for Norge. De fikk også en eventyrlig mulighet til å punktere kampen da Slovakia først pådro seg en fem minutters utvisning, og - i det siste av de fem minuttene - også fikk spille fem mot tre utespillere.

Men slovakene red av den norske stormen, og fikk i stedet selv muligheten til å jage utligning da Norge havnet i undertall da Daniel Sørvik røk på en utvisning smaue fire minutte før slutt.

Flere mål ble det imidlertid ikke, og Norge kan gå til fredagens kamp mot Slovenia med selvtillit og fortsatt god tro på «prosjekt kvartfinale.»

<strong>VM-HELT:</strong> 19 år gamle Mattias Nørstebø ble den store helten da Norge snudde 0-2 til 3-2-seier mot Slovakia i kveld. Dermed lever drømmen om en VM-kvartfinale fortsatt for de norske gutta.
VM-HELT: 19 år gamle Mattias Nørstebø ble den store helten da Norge snudde 0-2 til 3-2-seier mot Slovakia i kveld. Dermed lever drømmen om en VM-kvartfinale fortsatt for de norske gutta. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer