Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vålerenga slo Brann på Valle

19-åring ga Vålerenga første seier på ny hjemmebane

Vålerenga med tre viktige poeng.

Høydepunkter: Vålerenga - Brann 2-1, Eliteserien, 24. september Video: Fotball Media Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Vålerenga - Brann 2-1 (1-0)

(Dagbladet): Det hadde ikke vært så mye å juble for på nye Vålerenga kultur- og idrettspark på Valle etter at den ble offisielt åpnet tidligere i måneden.

Først tapte Vålerenga mot Sarpsborg i åpningskampen i serien, før samme lag feide over hovedstadslaget i cupens semifinale.

Mot Brann klarte imidlertid hovedstadslaget å ta den første trepoengeren på sin nye hjemmebane. Sju minutter før full tid sto det 1-1 på Valle, men så dukket Chidera Ejuke opp og sendte publikum til himmels.

- Det var et veldig viktig mål. Jeg er veldig glad for å få score foran fansen på vår nye bane, sier 19-åringen til Eurosport etter kampen.

- Jeg er stolt av gutta. De har jobbet steinhardt gjennom en dårlig periode, og i dag fikk vi betalt for jobben vi har gjort de siste ukene. Det var jevnt, men jeg synes det er greit at vi vinner, sier trener, Ronny Deila.

Tidlig scoring

MÅL: Vålerengas Samúel Fridjónsson sender hjemmelaget i ledelsen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
MÅL: Vålerengas Samúel Fridjónsson sender hjemmelaget i ledelsen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Vålerenga fikk en best mulig start på kampen.

Et skudd ble blokkert og endte opp hos opp hos Samúel Fridjónsson på bakerste stolpe.

Islendingen fikk trillet ballen forbi keeperen, og den rakk akkurat å krysse mållinjen før Vito Wormgoor forgjeves prøvde å klarere den.

Store sjanser

Det bølget fram og tilbake på Valle, og begge lag kom til store sjanser.

Deyver Vega fikk Branns største mulighet, da han alene i feltet fikk fyre av på hel volley. Adam Larsen Kwarasey i Vålerenga-buret fikk derimot avverget med beina.

Like etter smalt det i motsatt ende av banen. Simen Juklerød fant Christian Grindheim i feltet med et lavt innlegg, og den meriterte midtbanespilleren fikk stå alene og banke til. Avslutningen gikk via tverrligger og ut.

- Må sette sjansene

Like før pause hadde hjemmelaget to store sjanser til å øke ledelsen. Leciejewski reddet det første forsøket fra Fridjonsson, før Chidera Ejuke på utrolig vis blåste returen over mål fra kort hold.

Ved pause var Vålerenga-spiller Fridjonsson og Brann-spiller Sivert Heltne Nilsen enige om hva som måtte gjøres i andre omgang.

- Vi får ikke mange sjanser og må sette de, sa islendingen til Eurosport.

- Det er tett og jevnt, og vi må sette de sjansene som vi får, var Heltne Nilsens budskap.

Vakker scoring

I starten av andre omgang, var det Brann som gjorde som bestilt fra Heltne Nilsen. Etter litt klabb og babb i feltet endte ballen opp hos Fredrik Haugen. Han banket til og som et prosjektil suste ballen inn i nettet bak en sjanseløs Larsen Kwarasey.

Det var gjestene fra Bergen som så ut til å ville mest i andre omgang, og med rundt 1500 på bortetribunen jaget Brann 1-2 scoringen.

Til tross for et tidvis stort press fra gjestene, var det derimot hjemmelaget som fikk nettsus i det 83. minutt.

Ejuke dro seg innover i banen og forbi tre Brann-spillere. Fra utenfor 16-meteren fyrte nigerianeren løs, og ballen suste inn i hjørnet. Det var 19-åringens første eliteseriescoring for laget.

Kampen for tilværelsen

Vålerenga er i en gruppe på rundt seks lag som går en spennende sesongavslutning i møte. Det gjenstår sju kamper av sesongen, og med søndagens seier rykket Oslo-laget opp på 11. plass. Det er to poeng ned til AaFK på kvalifiseringsplass.

Vålerenga har vært i dårlig form i det siste, og før kampen mot Brann hadde laget tapt fire og spilt uavgjort tre på de sju siste kampene.

Brann på sin side har hatt en strålende sesong, og ligger på 2. plass i Eliteserien. Veien opp til Rosenborg og gullet er imidlertid lang, og resten av sesongen vil det dreie seg om å holde Molde og Sarpsborg bak seg på tabellen.

- Det er en jevn kamp, og jeg føler vi skulle hatt et poeng. Vi hadde noen store sjanser, og da er det surt å ikke få med seg poeng, sier Brann-trener, Lars Arne Nilsen, til Eurosport.

Neste runde møter Vålerenga Stabæk i Bærum. Brann tar imot Kristiansund i Bergen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!