TRE MÅL:  Moussa Nije scoret tre ganger i 8-0-seieren mot Lokomotiv Oslo i cupens første runde.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TRE MÅL: Moussa Nije scoret tre ganger i 8-0-seieren mot Lokomotiv Oslo i cupens første runde. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

19-åring scoret sine tre første mål for Vålerenga

Vålerenga og Start enkelt videre i cupen.

•Lokomotiv Oslo - Vålerenga 0-8 (0-6)
• Vigør - Start 0-5 (0-2)

(Dagbladet): Kompislaget Lokomotiv Oslo hadde håpet de kunne gi Vålerenga litt kamp i 1. rundekampen på Frogner stadion. I stedet punkterte Vålerenga kampen i løpet av de første 26 minuttene. Tippeliga-laget viste at det skiller to divisjoner mellom lagene, og ledet hele 4-0 før halvtimen var spilt.

Sander Berge åpnet scoringsballet med en markkryper etter åtte minutter. Etter Berges åpningsmål skulle det meste handle om 19 år gamle Moussa Nije.

Fra venstrekanten dro han seg innover i banen, lurte vekk tre Lokomotiv-spillere før han satte ballen sikkert i mål. Det var også Nije, som fikk to innhopp i Tippeligaen i fjor, første scoring for A-laget.

Nije-show Men i solskinnet på Majorstua var han langt fra ferdig for kvelden. Bare minutter senere spilte han vegg med Daniel Braaten og scoret sitt andre, etter en lekker pasning fra den tidligere utenlandsproffen.

Om ikke kampen da allerede var punktert, så ble den det fem minutter senere. Herman Stengel fikk vist fram skuddfoten da han lekkert satte inn Vålerengas fjerde for kvelden fra distanse.

Etter 31 minutter fikk Lokomotiv Oslo en gyllen mulighet til å pynte på resultatet. VIF-keeper Lars Hirschfeld klønet det til, men Lokomotiv-spiss Rune Haugen Vikan klarte ikke sette ballen i det tomme buret.

I stedet hang kveldens femte i Lokomotiv-buret bare minuttet senere. Moussa Nije plasserte et skudd kontant ned i hjørnet, og fullførte dermed sitt hat trick.

«Super-Moussa», ropte Klanen til sin nyeste helt.

Stengel-skudd Like før pause var det duket for en ny debutscoring. Daniel Braaten ble spilt fri alene med keeper. Men som den uegoistiske personen Braaten er, valgte han å servere Elías Már Ómarsson, som dermed kunne øke til 6-0 i sin første Vålerenga-kamp.

Selv om kampen for lengst var drept, var det flere i VIF-trøya som ville vise seg fram mer. Herman Stengel hadde allerede vist fram skuddfoten ved en anledning, men var ikke nok for 19-åringen. Ti minutter ut i andre omgangen satte han vakkert inn et frispark.

I tillegg til de unge lovende markerte Daniel Braaten på en positiv måte på Frogner stadion. Drøye 15 minutter før slutt serverte han en lagkamerat for tredje gang på vakkert vis. Denne gangen var det veteranen Morten Berre, som fikk æren av å fastsette sluttresultatet.

Enkel Start-seier Start hadde få problemer med å sikre seieren  mot talentfabrikken Vigør.

3.divisjonslaget hang greit med lenge, og hadde faktisk et par muligheter til å gå opp i ledelsen i den første omgangen.

Ingvar Jónsson måtte blant annet dra fram en kanonredning på et skuddforsøk av Atle Brattum.  

Men da hjemmesupporterne hadde begynt å få smaken av en cupbombe, ødela Kristoffer Ajer all spenninga like før hvilen.

Kapteinen scoret to mål på to små minutter - og kampen var i realiteten over.

Ajer fortsatte å herje etter hvilen, og satte inn både 0-3 og 0-4 på Sukkevann kunstgress.

Og selv om Espen Hoff satte inn 0-5 for Start etter 75, kan Vigør absolutt klappe seg en ekstra gang på skuldra i kveld.

De kjempet godt, og var gode før hvilen.

 MARKERTE SEG:  De to 19-åringene Moussa Nije og Herman Stengel markerte seg mot Lokomotiv Oslo.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MARKERTE SEG: De to 19-åringene Moussa Nije og Herman Stengel markerte seg mot Lokomotiv Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer