Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

19-åring senket Liverpool

- Vi ble redusert til tilskuere, sier Benitez.

ISKALD: Stevan Jovetic lurte Liverpools offsidefelle, kom aleine med Pepe Reina og satte ballen iskaldt til side for Liverpool-keeperen.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ FABIO MUZZI
ISKALD: Stevan Jovetic lurte Liverpools offsidefelle, kom aleine med Pepe Reina og satte ballen iskaldt til side for Liverpool-keeperen.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ FABIO MUZZI Vis mer

||| (Dagbladet.no): Fiorentina - Liverpool 2-0.

Stevan Jovetic er ennå ikke noe etablert fotballnavn utenfor Serie A, men 19-åringen fra Montenegro kommer garantert til å bli en omtalt herremannn etter de to scoringene som senket Liverpool på Estadio Artemio Franchi.

Fiorentina-spissen var nemlig for mye å hanskes med for et Liverpool-forsvar langt under vanlig standard i første omgang.

- Alt gikk galt før pause. Vi ble redusert til tilskuere. Vi ga bort ballen de gangene vi angrep. Vi vant heller ingen andreballer eller dueller, oppsummerer manager Rafa Benitez overfor Sky Sports, ifølge Sporting Life.

Veteranstopper Jamie Carragher har få problemer med å ta til seg sjefens kritikk.

- Vi var ikke gode nok, og det vet vi. Vi var hakket bedre i annen omgang, men fortsatt ikke gode nok, erkjenner Carragher overfor Sky Sports.

Han har ingen god forklaring på hvorfor de, for anledningen, hvitkledde fra Liverpool framsto langt under pari fra første fløytestøt.

MÅLTJUV: Stevan Jovetic forlenget et skudd fra en lagkamerat videre i nettmaskene på første stolpe på ekte målscorervis til det som skulle vise seg å bli en matchavgjørende scoring.Foto: SCANPIX/AP Photo/Alessandra Tarantino
MÅLTJUV: Stevan Jovetic forlenget et skudd fra en lagkamerat videre i nettmaskene på første stolpe på ekte målscorervis til det som skulle vise seg å bli en matchavgjørende scoring.Foto: SCANPIX/AP Photo/Alessandra Tarantino Vis mer

- Ingenting gikk etter planen. Det var en viktig kamp for dem, og det var en viktig kamp for oss. Av en eller annen grunn virket de å være bedre forberedt fra første stund, konstaterer Liverpool-forsvareren.

Hardt straffet
Gjestene fra Merseyside var temposvake og rufsete før hvilen, og ble knallhardt straffet da Emiliano Insua sov i timen og ble hengende meteren bak kollegene i backrekka.

Jovetic holdt igjen løpet sitt og var dermed på riktig side da gjennomspillet kom. Dermed var han plutselig sørgelig aleine med Pepe Reina med en alle tiders mulighet til å gi hjemmelaget ledelsen.

Det var en mulighet han tok godt vare på da han kaldt og rolig trillet ballen til side for Reina, som sto på feil fot.

19-åringen var imidlertid ikke ferdig med fulltrefferen i det 28. spilleminuttet. Ni minutter etterpå viste han fram en ny side ved reportoaret sitt da han våkent styrte Juan Vargas' skudd ved nærmeste stolpe.

Liverpool sleit med å reise seg etter nok en kalddusj, og det var ytterst fortjent at vertene gikk i garderoben med to mål å gå på foran de siste 45 minuttene.

Temmet Torres
Riktignok hevet gjestene seg betraktelig etter hvilen, men uttellingen lot vente på seg. Fernando Torres har vært i dødelig form i Premier League i det siste, og Fiorentina-trener Cesare Prandelli sa på forhånd at han lot seg skremme av de mange Liverpool-scoringene - 22 på sju seriekamper.

- Hvordan stopper du (Fernando) Torres? Du må konsentrere deg ustanselig, og være heldig, fordi han er så god, sa Prandelli.

Midtlåsen med Alessandro Gamberini og Dario Dainelli var konsentrerte nok, og demmet stort sett opp for den spanske stjernespissen. Resten tok keeper Sebastien Frey seg av. Når heller ikke lagkameratene til Torres var i stand til å omsette sjanser i tellende resultat, stakk hjemmelaget, som ble spilt stadig lavere, av med samtlige tre poeng.

TEMMET TORRES: Fernando Torres (i forgrunnen) har feiret mange mål i det siste. I dag måtte spanjolen se på at Fiorentina jublet for nettkjenning.Foto: SCANPIX/REUTERS/Tony Gentile
TEMMET TORRES: Fernando Torres (i forgrunnen) har feiret mange mål i det siste. I dag måtte spanjolen se på at Fiorentina jublet for nettkjenning.Foto: SCANPIX/REUTERS/Tony Gentile Vis mer

Overlegen Lyon-seier
I den andre kampen i Gruppe E sørget svenske Kim Källström for at Lyon fikk en drømmestart borte mot Debrecen. Det var en ledelse franskmennene bare skulle bygge videre og videre på.

Bare 10 minutter seinere doblet Miralem Pjanic ledelsen på frispark før veteranen Sidney Govou la på til 0-3 før halvtimen  var spilt.

Bafetimbi Gomis pyntet ytterligere på resultatet drøyt fem minutter etter pause til en imponerende borteseier for laget som måtte abdisere fra Ligue 1-tronen i fjor etter sju strake seriemesterskap.

ALT GIKK GALT: Rafa Benitez var ikke nådig i dommen over Liverpools første omgang mot Fiorentina.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI
ALT GIKK GALT: Rafa Benitez var ikke nådig i dommen over Liverpools første omgang mot Fiorentina.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling