19-åring slo knockout på Williams: - Unnskyld!

Canadiske Bianca Andreescu slo tennisdronninga Serena Williams i to strake sett generasjonskampen i US Open lørdag.

SEIRET: Canadiske Bianca Andreescu slo tennisdronninga Serena Williams. Foto: Don Emmert / AFP / NTB Scanpix
SEIRET: Canadiske Bianca Andreescu slo tennisdronninga Serena Williams. Foto: Don Emmert / AFP / NTB ScanpixVis mer

- Jeg vet at dere ville at Serena skulle vinne, så jeg ber så mye om unnskyldning! sa Andreescu på direkten ifølge Expressen.

Det så først ut til å bli litt overkjøring fra Andreescus side, men ble ganske så spennende og endte til slutt med sifrene 6-3, 7–5 i 19-åringens favør.

– Jeg har drømt om dette øyeblikket så lenge, sa Bianca Andreescu etter seieren og avslørte at hun i fire år har trodd hun kunne nå dette nivået og har jobbet med å se det for seg.

– Siden da har jeg helt ærlig forestilt meg det, sett det for meg nesten hver eneste dag. At det skulle bli en realitet er bare helt sprøtt. Så da får jeg tro at disse visualiseringene virkelig, virkelig fungerer, sa en overveldet mester.

Jenta har vært årets overraskelse på hardcourten, aldri tidligere lenger enn til 2. runde i en Grand Slam-turnering. I finalen skulle hun møtte nesten dobbelt så gamle Williams som har vunnet hele 23 Grand Slam-titler, seks av dem i US Open, og har vært i 33. Grand Slam-finaler.

Snuoperasjon

Første sett vant tenåringen 6–3 etter å ha brutt Williams' servegame to ganger og vunnet sine egne. Hun bruste videre og brøt serven til Williams to ganger i andre sett.

På stillingen 5–1 i andre sett servet Andreescu, og det kunne se ut til at hun skulle styre det inn til seier. Da slo Williams til og viste at de gamle fortsatt er eldst. Gamet gikk til deuce, hun brøt, først en gang, så en gang til. Sitt eget servegame klasket hun inn etter 40–0.

– Det var ventet. Hun er en mester, det er sånt mestere gjør, sa Andreescu etterpå.

Hjemmepublikummet i på Arthur Ashe Stadium tok fullstendig av. På stillingen 5–4 til Andreescu servet Williams proppfull av selvtillit og utlignet til 5–5.

SKRYTER: Roger Federer skrøt av det norske tennistalentet Casper Ruud etter oppgjøret i tredje runde av French Open. Video: Fredrik N. Filtvedt Vis mer

Holdt ikke

Da tenåringen servet igjen, så Williams ut til å kunne ta poenget fra henne enda en gang, men Andreescu knep til seg det viktige gamet til stillingen 6–5. I neste game spilte hun seg til to matchballer på Williams' serve.

37-åringen svarte først med ett ess, før Andreescu dro seieren i land på neste sjanse. De tok hverandre i hånden, så flatet canadieren ut på banen.

Andreescu var den første tenåringen som tok seg til finale i US Open siden 2009, da danske Caroline Wozniacki nådde finalen, der hun tapte mot Kim Clijsters.

Dette er fjerde gang Williams kommer til finale og taper i de sju Grand Slam-turneringene hun har vært med i etter at hun kom tilbake fra barselpermisjon.

– Jeg prøver ikke å sette nye rekorder. Jeg prøver bare å vinne Grand Slams. Det er definitivt frustrerende, sa Williams etter et nytt tap.

Hun ga Andreescu ros for spillet hennes, men la mesteparten av skylda for tapet på egen dårlig innsats.

– Jeg kunne spilt bedre. Det er den eneste trøsten min akkurat nå, sa hun.