Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

19-åring straffes hardt for motorjuks i sykkelen

Det internasjonale forbundet viser ingen nåde.

UTESTENGT: Femke Van der Driessches sykkel ble scannet for motor og kontrollørene fant det hittil første tilfellet av motorisert doping på høyt nivå i sykkelsporten. Tirsdag ble den belgiske jenta utestengt fra sykkelsporten de neste seks årene. (CTK Photo/Michal Cerveny)
UTESTENGT: Femke Van der Driessches sykkel ble scannet for motor og kontrollørene fant det hittil første tilfellet av motorisert doping på høyt nivå i sykkelsporten. Tirsdag ble den belgiske jenta utestengt fra sykkelsporten de neste seks årene. (CTK Photo/Michal Cerveny) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Alt i forkant av kjennelsen fra UCIs disiplinærnemnd hadde Femke Van den Driessche gjort det klart at hun hadde lagt opp som idrettsutøver.

Etter at en sykkel med motor i ramma, ble funnet i hennes utstyrspark under VM i cyclcross, innså hun at det var håpløst å bevise sin uskyld.

Selv om den belgiske jenta hele veien har hevdet at hun solgte sykkelen til en kompis året i forveien.

Det internasjonale sykkelforbundet har hele veien varslet en kraftig sanksjon for motorisert juks. Den opprinnelige påstanden som ble lagt ned, dette ifølge jentas forsvarer, var en utestengelse på livstid.

Utestengt i seks år Tirsdag kunngjorde UCI at Femke Van der Driessche var utestengt fra sykling på toppnivå de neste seks årene.

Du kan lese hele kunngjøringen her!

Sanksjonen trådte i kraft en 11. oktober i år, og Van der Driessche er dermed utestengt fram til samme dato i 2021. Alle hennes resultater blir strøket og hun er ilagt en bot pålydende 20 000 sveitserfrancs.

Funnet av motor i sykkelrammen, er det første UCI har avdekket etter at de intensiverte kontrollene på området i løpet av det siste året. Derfor var det nok også viktig for disiplinærnemnda å ilegge en kraftig reaksjon.

Mister titlene Van den Driessche var en av forhåndsfavorittene i U23-klassen under VM i cyclocross i Zolder i januar. Hun blir nå fratatt titlene som europeisk og belgisk mester i sin aldersklasse.

Da saken ble offentliggjort i slutten av januar, var det en langt mer kampklar cyclocrossutøver som uttalte seg til pressen:

— Jeg føler meg helt forferdelig, og innser at jeg har et stort problem nå. Jeg frykter likevel ikke en etterforskning av dette. Jeg har ikke gjort noe galt, sier hun.

Det er ingen grunn til å tro at hun kommer til å anke den harde dommen fra UCI.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Hele Norges coronakart