19-åring vant French Open

Fredag feiret Rafael Nadal sin 19-årsdag med å slå ut verdenseneren Roger Federer i semifinalen i French Open. I går gikk han like godt til helt topps i Paris.

19-åringen klatret samtidig til topps på verdensrankingen. Gjennom hele turneringa har den venstrehendte Nadal vært uslåelig. Spesielt i semifinalen hadde han en glitrende oppvisning i tennis.

Med elegant og kjapt fotarbeid, susende volleyer - og knallharde backhand-returer.

Puerta-tabbe

Etter at finalemotstander Mariano Puerta fra Argentina tok hjem det første settet i finalen med 7- 6 etter tie-break, slo Nadal kraftig tilbake og vant de neste to settene med 6- 3 og 6- 1. I det siste settet satset Puerta alt på å komme tilbake, men virket preget av stundens alvor og gjorde noen unødvendige feil.

Avgjørelsen falt etter 3 timer og 24 minutter, da Puerta slo Nadals første matchball ut.

Vant sju millioner

Dermed vant den nye verdenseneren sin første store tittel, og kunne samtidig innkassere i underkant av sju millioner kroner.

Tenåringsidolet har tidligere i år vunnet seks mindre turneringer og er den første til å vinne French Open på første forsøk siden svenske Mats Wilander vant i 1982.

MØTTE LEGENDEN: Etter kampen fikk 19-årige Rafael møte den svenske tennishelten Mats Wilander.
MØTTE LEGENDEN: Etter kampen fikk 19-årige Rafael møte den svenske tennishelten Mats Wilander. Vis mer
VISTE MUSKLER:Etter å ha vært uslåelig hele turneringen banket spanske Rafael Nadal sin motstander - argentineren Mariano Puerta - i French Open-finalen i går.