19-åring vokter Viking-målet mot Godset

Arild Østbø debuterer fra start i Tippeligaen.

DEBUTERER FRA START: Arild Østbø (19) vokter Viking-målet mot Strømsgodset.Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX .
DEBUTERER FRA START: Arild Østbø (19) vokter Viking-målet mot Strømsgodset.Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX .Vis mer

||| Viking - Strømsgodset direkte i fotballstudio fra kl. 19.00.

(Dagbladet): Viking er uten seier på åtte kamper i Tippeligaen, og må atpåtil klare seg uten landslagskeeper Rune Almenning Jarstein, som soner karantene for påståtte uttalelser om dommeren etter kvartfinaletapet mot Odd i cupen i august.

Det betyr at Viking-trener Åge Hareide må sette sin lit til en 19-åring med høyst begrenset fartstid i Tippeligaen når Strømsgodset gjester Stavanger mandag kveld.

45 minutter mot Haugesund tidligere denne sesongen, er alt Arild Østbø har av erfaring fra norsk toppfotball. Da måtte Jarstein ut på stillingen 0-4 til pause. Østbø kom inn og holdt buret rent i den omgangen han spilte.

Nå gleder han seg til å få sin debut fra start.

- Klart jeg er litt spent foran denne kampen. Likevel er det betryggende at jeg skal spille på hjemmebane. Jeg håper at jeg får den nødvendige støtten. Jeg har vært med på aldersbestemte lag oppover og det er godt å ha den erfaringen i møtet mot Strømsgodset. Jeg gleder med til kampen, sier Østbø til TV 2 Sporten.

Godsets Muhamed Keita kjenner Østbø gjennom U21-landslaget. Han skal gjøre alt som står i hans makt for å overliste Viking-keeperen i kveld.

- Jeg kan ikke si at han har klare svakheter. Han er en veldig bra keeper, men vi skal gjøre alt for å score i dag, så da må han ha et eller annet svakt punkt som vi må finne, sier Keita til TV 2 før kampen.

PS! Trener Hareide kan glede seg over å ha skadeplagede Tomasz Sokolowski tilbake i aksjon. Midtbanemannen er nå kvitt smertene og starter på benken mot Strømsgodset.