19-åringen som kan få sjansen av Solskjær i kveld

På grunn av skader, kan en nederlandsk 19-åring måtte spille en viktig rolle mot Crystal Palace.

STORTALENT: 19 år gamle Tahith Chong kan få sjansen fra start av Solskjær. Foto: Matt West / BPI / REX / SHUTTERSTOCK / NTB Scanpix
STORTALENT: 19 år gamle Tahith Chong kan få sjansen fra start av Solskjær. Foto: Matt West / BPI / REX / SHUTTERSTOCK / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Crystal Palace - Manchester United kl. 21.00 i kveld.

Manchester United og Ole Gunnar Solskjær er i skadetrøbbel om dagen. I forrige kamp, mot Liverpool, måtte Ander Herrera, Juan Mata og Jesse Lingard alle gå av med skade før timen var spilt. I tillegg så man at Marcus Rashford småhaltet rundt på Old Trafford gjennom store deler av kampen.

Fra før er også spillere som Antonio Valencia og Anthony Martial ute med skade. Phil Jones kan også miste oppgjøret på grunn av sykdom, mens Matteo Darmian og Marcos Rojo er usikre til kampen.

Nå må sannsynligvis spillere som Fred og Alexis Sanchez stille fra start for United. Men kanskje det mest oppsiktsvekkende, er at 19 år gamle Tahith Chong visstnok får sjansen fra start på en av kantene. Det melder Manchester Evening News.

Nederlandsk landslagshåp

Hvis han skulle få sjansen av Solskjær i kveld, vil det bli hans Premier League-debut for United. Chong var å finne på benken i Premier League-kampen mot Newcastle, men uten å få spilletid. Hans offisielle førstelagsdebut kom mot Reading i FA-cupen, der han fikk spille cirka en halvtime.

19-åringen kommer fra Willemstad, som er hovedstaden på den nederlandske øya Curaçao.

Han var en del av ungdomsakademiet til Feyenoord fra han var ni år til han var 16 år gammel.

Siden 2016 har han vært en del av Uniteds akademi, der han har vist seg å være et av de mest lovende talentene klubben har.

- Han har den riktige holdningen til trening, og han passer godt på seg selv utenfor banen. Han har godt forhold til trenerstaben og spillerne, noe som har hjulpet han med å tilpasse seg raskt. På banen er alle fornøyde med hans prestasjoner, og han er en spennende spiller, sier tidligere U18-trener i United og nå en del av Solskjærs trenerteam, Kieran McKenna.

19-åringen har også spilt for alle aldersbestemte landslag for Nederland, som foreløpig er landet han representerer. Alt fra U15-landslaget til U21-landslaget har han tatt del i.

Ryktes å starte

På banen var han tidligere mye på venstrekanten, men nå trives han best på høyrekanten, der han kan skjære inn med venstrefoten sin. Og det er nettopp denne posisjonen som kan være ledig i kveld. Sanchéz og Lukaku vil mest sannsynlig ta høyre og midten i angrepet til United.

Så dersom Solskjær skulle velge en formasjon med tre angripere på topp, er mulighetene store for at Chong får spilletid i kveld.

- Chong vil definitivt utfordre spillere om han får spille. Unggutta er klare. Det er vanskelig å være en forsvarsspiller når du er 16 eller 17 år gammel, men når du er angriper går du ut å viser deg frem. En angriper kan vinne kampen for oss, men ikke tape kampen, forklarer Solskjær, ifølge Manchester Evening News.

Men ting har ikke bare gått på skinner for stortalentet. Han fikk en korsbåndsskade allerede i hans første sesong for klubben. Det førte til ti måneder på sidelinjen, og en liten brems i progresjonen.

Men han har likevel klart å ta ytterligere steg som spiller. Blant annet i hans debut for U23-laget til United, scoret han Uniteds seiersmål i kampen mot Tottenham. Der satt blant annet José Mourinho på tribunen.

Nå kan altså hans debut komme i Premier League.

I tillegg til Chong, skal også ungguttene Angel Gomes og James Garner være en del av dagens kamptropp mot Palace.

Ifølge Manchester Evening News, er det denne gjengen som starter i kveld:

De Gea; Young, Smalling, Lindelof, Shaw; Pogba, McTominay, Fred; Lukaku, Sanchez, Chong.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer