Auston Matthews storspilte i NHL:

19-åringens drømmekveld fikk mora til å gråte: - Jeg kunne ikke tro det

Auston Matthews (19) ble historisk med fire mål i NHL-debuten.

(Dagbladet): Toronto Maple Leafs-spiller Auston Matthews ble valgt først under sommerens NHL-draft, og hadde derfor et stort press på seg foran nattens sesongåpning. Og det presset skulle 19-åringen leve godt med.

For unggutten scoret allerede etter åtte minutter og 21 sekunder, noe som bare var starten på en uforglemmelig kveld på isen.

For litt seinere sendte Matthews pucken i mål to ganger til, og tre sekunder før slutt noterte han seg for kveldens fjerde scoring (se alle målene øverst i denne artikkelen).

Det var en historisk kveld for Matthews, som gjorde noe ingen andre NHL-debutanter har gjort tidligere: Nemlig å score fire mål.

- Det var ganske surrealistisk, jeg kunne ikke tro det, sier Matthews ifølge nyhetsbyrået AP.

Gråt av glede

På tribunen satt mamma Ema, som tok til tårene da sønnen scoret sitt fjerde mål for dagen. Pappa Brian var også på plass.

- Det var gledestårer. Jeg var så spent. Dette er noe Auston har drømt om siden han var seks år, å spille her i NHL, sier Ema Matthews ifølge Sportsnet.

- Jeg håper ingen vekker meg fra denne drømmen. Dette er utrolig, sier Brian Maathews om sønnens debut.

Ikke sett maken

Et lite skår i gleden for Matthews var at Ottawa Senators vant kampen 5-4 i forlengningen.

Etterpå mente Matthews at han hadde skyld i det siste baklengsmålet. Det var han som hadde ansvaret for Kyle Turris som scoret det avgjørende målet.

- Jeg tar på meg skylden for det siste målet. Vi kom hit for å vinne og vi gjorde ikke jobben, sier Matthews.

Leafs-trener Mike Babcock, som er inne i sin andre sesong i klubben, sier likevel at det var hans største kveld som trener for laget.

- Helt siden jeg ble Leafs-trener er dette helt klart den beste kvelden jeg har hatt. Det er ingenting som kommer i nærheten. Jeg har aldri sett noe sånn, sier Babcock, som særlig var imponert over den andre scoringen til Matthews.

- Jeg har ikke sett noe liknende. Han er en god spiller. Du ser hvordan han gjør den andre scoringen, det er ikke mange som gjør det etter ham, sier Babcock.

Matthews ble først den femte NHL-spilleren i historien til å score tre mål i debuten. Da det fjerde målet kom, ble han plassert øverst på den lista.