SKUFFET: Kulturminister Linda Hofstad Helleland. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SKUFFET: Kulturminister Linda Hofstad Helleland. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

19 europeiske land støtter WADA:- Jeg hadde forventet meg en tydeligere reaksjon

Lørdag sendte sports- og kulturministere fra 19 europeiske land, inkludert Norge, en støtteerklæring til Verdens Antidopingbyrå (WADA).

Støtteerklæringen kommer en uke etter at WADA avslørte at statsstyrt doping har funnet sted i Russland. WADA oppfordret Den internasjonale olympiske komité (IOC) til å utestenge Russland som nasjon fra OL i Rio de Janeiro, noe IOC ikke tok til følge.

Norge er ett av de 19 landene som erklærer sin støtte til WADA i kampen mot doping.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) har tidligere sagt hun trodde IOC skulle være enda tøffere overfor Russland.

– Jeg hadde forventet meg en tydeligere reaksjon og mer omfattende sanksjon når systematisk dopingbruk er dokumentert. Vi vil alle unngå kollektiv avstraffelse, men systematikken og kulturen i russisk idrett vedrørende dopingbruk, nødvendiggjør enda hardere reaksjoner, mente kulturministeren.

– Jeg er glad for at konklusjonen fra WADA var så klar om at russisk idrett må utelukkes. Vedtaket fra WADA gir idretten et godt grunnlag for å ta et oppgjør med dopingproblemet, sa Helleland.

De øvrige landene er som støtter WADA er: Belgia, Bulgaria, Danmark, Estland, Finland, Irland, Kroatia, Latvia, Litauen, Luxembourg, Malta, Nederland, Polen, Portugal, Sverige, Storbritannia, Tsjekkia og Østerrike.

(NTB)