Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

1,9 millioner i seiersbonus

LONDON (Dagbladet): Manchester United har lagt øy-ball-tidenes desidert feiteste gulrot på spillernes bord. Med dobbeltseier over Newcastle og Bayern Munchen i løpet av de fem neste dagene, kan hver og en av toppgutta på Old Trafford innkassere 1,9 millioner norske kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

38 millioner kroner ble øremerket bonuser og lagt til side da Manchester Uniteds styre begynte å ane lukten av The Treble i mars måned. Derfra og fram til dagens FA-cup finale på Wembley har styreformann Martin Edwards forvaltet en kontantbeholdning han håper forsvinner ut av klubbvinduet i løpet av neste uke. For Manchester United er i drømmeland og er villig til å betale spillerne grovt for den historiske trippelen.

Og:

Alle de tre norske - som vekselsvis og mellom skader har vært på banen eller benken - er i penga for en av de største utbetalingene.

Godt gjennomtenkt

Martin Edwards bekrefter at bonusen som sikter mot tre trofeer har vært på plass i godt over et par måneder. Det er bare detaljene - og fordelingsnøkkelen blant dem som har vært på banen og resten av stallen, samt enkeltverdien av de tre pokalene - han vil holde innenfor de respektives kontonummer. Men tre millioner pund, 38 millioner norske, er satt av.

Det er en betydelig sum sjøl for spillere med 250 000 kroner i uka.

UEFA-penger

- Det er ikke noe særlig ekstra for Manchester United å tjene sjøl om vi vinner Mesterligaen, sier Martin Edwards.

Underforstått: Det er ikke UEFAs sveitserfranc som skal gjøre verdens rikeste fotballklubb enda rikere. Og derfor sier styreformannen som det er:

- Det meste av det vi eventuelt tjener i Barcelona vil gå tilbake til spillerne i form av bonuser. Vi har kommet fram til en bonus-stige når det gjelder de tre trofeene vi ønsker oss.

Tidenes feiring

Premier League står allerede i skapet og betyr at Ronny Johnsen, Ole Gunnar Solskjær og Henning Berg i hvert fall får litt ekstra til sommeren. FA-cupen som deles ut på Wembley i ettermiddag, vil bety en økning. Men det store kontantsmellet kommer først hvis alle pokalene kan kjøres rundt i åpen buss i Manchester torsdag eller fredag i neste uke.

Hvis så skjer, vil sjøl Steinrøysas nye rase - våre kjære og heilnorske lottomillionærer - i feiringssammenheng framstå som ganske alminnelige mennesker.