Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

19 norske skiskyttere ble nektet innreise til Russland

- Vi tar dette med et smil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

19 skiskyttere fra Tromsø ble stoppet av grensevakten på den russiske grensen og nektet innreise fredag formiddag.

- Dette er Russland og våpen, så det sier vel seg selv at det blir litt krasj. Vi har ikke hatt problemer når vi har reist til for eksempel Finland, forteller en av skiskytterne, Sigurd Vaaland, til NRK.

Skiskyttergjengen fra Tromsø var på vei til turneringen Barents Winter Games i Murmansk på russisk side da de ble stoppet av grensevakter som gikk gjennom alt utstyret de hadde med seg. Ammunisjon ble veid, telt og målt.

- Det er masse lover og regler som vi ikke har fått god nok kunnskap om. Det har tydeligvis vært for dårlig kommunikasjon internt mellom sportskomiteen og ministeriet som skal godkjenne dette - og derfra videre ut til grensestasjonen, sier Mona Lisa Skipnes, internasjonal koordinator for Barentsidretten.

Skiskytterne ankom i en buss med totalt 49 deltakere i ulike idrettsgrener. Etter fire-fem timer på grensen, slapp de omsider inn i landet.

- Vi tar dette med et smil, og lært at det ikke er bare-bare å ta med våpen til et annet land, sier Skipnes.

Turneringen starter lørdag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!