19 spillere stilte i dress - én i shorts og kortermet skjorte

Bohemen er tilbake. - Du er ikke redd for 10 grader, sier Braaten.

VIKING OG BOHEM: Daniel Braaten skilte seg ut i sitt sommerlige antrekk da han ankom et regnvått og kaldt Reykjavik i dag. Morten Gamst Pedersen og resten av troppen stilte alle i dress... Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
VIKING OG BOHEM: Daniel Braaten skilte seg ut i sitt sommerlige antrekk da han ankom et regnvått og kaldt Reykjavik i dag. Morten Gamst Pedersen og resten av troppen stilte alle i dress... Foto: Hans Arne Vedlog/DagbladetVis mer

||| REYKJAVIK (Dagbladet): Etter å ha vært ute i landslagskulda siden mars er Daniel Braaten inne igjen i varmen til dobbeltlandskampen mot Island og Portugal.

Skjønt «varmen» er en liten overdrivelse - det var surt, kaldt og vått i Reykjavik da landslaget landet på Keflavik flyplass ved 14-tida norsk tid i dag.

Men der de andre spillerne og ledere stilte ulastelig antrukket i dressene sine, ankom Braaten på bohemaktig vis i shorts og kortermet skjorte.

Det er jo tross alt fortsatt varmt i Frankrike.

Ble tynet
De fleipende kommentarene prellet uansett bare av på Braaten

- Vi er da nordmenn alle sammen. Da er du ikke redd for 10 grader, sier Toulouse-proffen til Dagbladet.

- Dessuten har jeg ikke fått noen dress. Så da ble det en sommerlig variant.

Flaks og dyktighet
En som garantert gir blaffen i hvordan folk går kledd er Egil «Drillo» Olsen. Landslagssjefen har alltid hatt en svakhet for Daniel Braaten, men har ikke inkludert ham i landslagstroppen siden mars.

FLEIPING: Moa og de andre landslagsgutta flirte godt av Braatens påkledning. Foto: Hans Arne Vedlog
FLEIPING: Moa og de andre landslagsgutta flirte godt av Braatens påkledning. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

Men tre Braaten-scoringer på de tre første seriekampene med Toulouse gjorde det så godt som umulig å komme utenom 28-åringen denne gang.

- Det har gått bra. Vi har fire seirer av fire mulige, så vi er godt fornøyd.

- Og for egen del?

- Det har gått greit. Det er små marginer i fotball, det er ikke noe verre enn det, sier Braaten på sitt sedvanlige nøkterne vis.

- Men tre mål på de tre første kampene - det lukter svidd av det?

Foto: Hans Arne Vedlog
Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

- Det er helt greit, det. Litt flaks og litt dyktighet.

- Hvordan har målene dine vært?

- De har ikke vært sånn... hva har det vært da? Pirke inn fra fem meter og litt sånt, sier Braaten med et smil til Dagbladet.

HAR STORSPILT: Daniel Braaten har banket inn tre mål på fire kamper for Toulouse - som topper ligaen i Frankrike. Foto: AFP PHOTO / PASCAL PAVANI
HAR STORSPILT: Daniel Braaten har banket inn tre mål på fire kamper for Toulouse - som topper ligaen i Frankrike. Foto: AFP PHOTO / PASCAL PAVANI Vis mer