RIVALER: Lemaitre løper inn til gull på 100 meter. Ndure skuffet stort og endte på sjetteplass. De to er favoritter foran kveldens 200 meter-finale. Foto: AP
RIVALER: Lemaitre løper inn til gull på 100 meter. Ndure skuffet stort og endte på sjetteplass. De to er favoritter foran kveldens 200 meter-finale. Foto: APVis mer

19.25 løper «Jays» for sin første mesterskapsmedalje

Men den norske nasjonalsangen kan han ikke.

|||(Dagbladet): I kveld kan Norge få sin første medalje i friidretts-EM i Barcelona. Jaysuma Saiyd Ndure - eller bare «Jays» - er en av de største favorittene på 200 meter-finalen.

Med en personlig rekord på 19,89 er langt bedre enn rekorden til hans ergeste rival, franske Christophe Lemaitre som har 20,16 fra tidligere i år. I semifinalen jogget «Jays» inn til 20,50, mens Lemaitre noterte 20,39.

Nå er det imidlertid finale som gjelder, klokka 19.25 skal Ndure løpe for sin første mesterskapsmedalje for Norge.

Men vinner han, får vi ikke høre ham synge den norske nasjonalsangen. Den kan han ikke.

- Jeg kan ikke nasjonalsangen, innrømmer Ndure overfor VG Nett.

Finalenervene kan bli Ndures største utfordring, i 100 meter-finalen sviktet han og løp inn til sjetteplass. Lemaitre er derimot en mann for de store anledninger, med tre gullmedaljer fra junior-VM og gull i sin første internasjonale 100 meter-finale.

Den 20 år gamle franskmannen ble den første hvite sprinteren under 10,0 og er nok favoritt foran vår egen «Jays».

- I utgangspunktet er Jays bedre, men Lemaitre har fordelen av at han lykkes på 100. Rent løpsmessig burde Jays slå ham, men en fart på under ti blank på 100 meter og så mye selvtillit, kan han bli farlig, sa tidligere sprintess Geir Moen til Dagbladet i går.

PS! Ndure har norsk far og gambisk mor, han ble norsk statsborger i 2006.