Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

19250 dueller

DRAMMEN (Dagbladet): Norsk fotballhistories mest omtalte kalkansamling i et ankelledd er resultatet av cirka 19 250 tøffe dueller i toppfotballen. Er det rart Jostein Flo (33) trenger en staut fjording til avlastning på vei fra Bragernes Torg til Ullevaal?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regnestykket er basert på 11 år i toppfotballen, 50 kamper i året, og 35 tøffe dueller i hver kamp.

- Det er veldig mange. Man skulle ha filmet dem alle sammen, sier Jostein.

- Da ville en oppegående og ganske hel utgave av meg vært en større sensasjon enn en UFO.

Ingen tror Jostein står over cupfinalen på grunn av ankelen. Mange tror dessuten at skaden bare er et psykologisk utspill fra Strømsgodset. Men plagen er alvorlig nok.

- Ankelen er vond og problematisk. Men jeg har fryktelig lyst til å bli cupmester med Strømsgodset.

Og Jostein Flo svikter aldri. Selv ikke livredd på en fjording over Bragernes Torg i Drammen.

- Jeg red første gang i mitt liv for tre uker siden. Jeg skulle være litt kjekk, og gjorde alt feil. Sannheten er at jeg er redd hester, sier Jostein.

Mikrofon

I løpet av to sesonger er Jostein Flo blitt den mest kjente skikkelsen i Drammen. Og han takler oppmerksomheten med ukomplisert, selvsikker sjarm.

Slik har det ikke alltid vært. Jostein husker første gang han fikk en mikrofon opp i fjeset. Sammen med fire brødre hadde han satt en slags verdensrekord sammenlagt i høyde, og brødrene var klare for Guinness rekordbok.

Jostein tok verbal sats, reiv grovt i to første forsøkene - og fikk aldri det siste:

«Vi er sju brødre, nei, ehh, vi er fire brødre...eh, nei, vi er...»

- Så tok intervjueren over, husker Jostein. _øEtterpå ringte jeg hjem til mora mi. Hun synes jeg var kjempeflink. I bakgrunnen hørte jeg det latterbrølet.

Ingen kvinne

Jostein opplever at skoleunger i Drammen-distriktet bruker friminuttene til å trene på lange innkast, med påfølgende stuss og kjemping i feltet.

Jostein ler høyt og lenge når han tenker på de spillertypene som kan risikere å prege seniorfotballen i Drammen-distriktet om 10- 12 år.

Men da er kanskje ikke Jostein der lenger.

- Hvem vet. Det kommer an på hvor mange unger jeg har, sier han.

Og ler høyt. Foreløpig har han ingen. Og for tida har han heller ingen konkret kvinne som kan være med å lage dem. Det plager ham ikke.

- Jeg har funnet en fin rytme her i Drammen. Jeg har mye tid til trening, jeg liker byen og jeg liker klubben, sier Jostein.

Han har nettopp skrevet under en treårskontrakt med Strømsgodset. De to neste årene skal han spille aktivt. Det tredje året kan klubben bruke ham nesten akkurat som det passer.

- Jeg har aldri brutt en kontrakt. Det skal jeg ikke nå, heller, fastslår Jostein Flo.

Jostein Flo

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!