1.divisjon-spiller hentet av luftambulanse på stadion

Hønefoss-kaptein hardt skadet.

Siste: Oslo Universitetssykehus opplyser i kveld at skaden til Aleksander Solli betegnes som moderate.

(Dagbladet): Hønefoss-spiller Aleksander Solli (24) gikk i en duell i kampen mot Tromsdalen - og ble liggende i egen 16-meter etterpå.

Solli fikk en smell i bakhodet etter 88 minutter og ble liggende på gressmatta på Aka Arena.

Det er ikke kjent hvilken tilstand Solli er i.

Hønefoss sin medieansvarlige skal ha fortalt C More sin kommentator at Solli skal ha fått et stygt kutt over øyet og blir sendt med luftambulanse til Oslo. Spilleren som traff Solli, Tor Martin Mienna, er også sendt på sjukehus i Hønefoss.

Spillere og dommere reagerte raskt og helsepersonell løp ut på banen for å hjelpe Hønefoss-spilleren. Deretter kom ambulansen og senere luftambulansen. Spilleren ble hele tiden behandlet bak et hvitt helseteppe - for å skjerme publikum og lagkamerater.

Det sto 4-0 til hjemmelaget da kapteinen ble skadet.

Kveldens kamp var Rune Skarsfjord sin første som Hønefoss-trener.

- Vi er alle preget, skriver Hønefoss i en pressemelding i kveld.

- Sitter og gråter Dommer Espen Berntsen valgte å sende spillerne av banen slik at Hønefoss-spilleren kunne bli hentet av luftambulanse.

- Folk sitter og gråter og holder rundt hverandre. Sitter med tårene i øyene selv, skriver Brummundal-keeper Christian Bjerke i en sms til Dagbladet.

HJELP: Solli mottok medisinshjelp på banen, mens publikum og spillere ble skjermet fra hendelsen. Foto: Christian Aa Bjerke / Twitter
HJELP: Solli mottok medisinshjelp på banen, mens publikum og spillere ble skjermet fra hendelsen. Foto: Christian Aa Bjerke / Twitter Vis mer

Han har oppdatert sine følgere om situasjonen Twitter - siden han er på tribunen i kampen.

- Katastrofale scener på AK Arena når A.Solli blir liggende livløs etter en duell. Alle spillere vinkes vekk og all medisinsk styrter til!, skruver Bjerke på Twitter.

- Veldig stille Fritjof Jørgensen var også på AKA arena i kveld, og så at Solli ble fraktet bort i luftambulansen i 20.20-tiden.

- Han ble nettopp hentet av luftambulansen. De turte ikke å frakte ham til sykhus med ambulanse, forteller Jørgensen til Dagbladet.

- Han hadde et håndkle rundt seg, så vi så ikke om han rørte på seg, men han lå helt stille i nesten 20 minutter.Det er veldig stille på tribunen. Det er nesten ikke en lyd. Et skikkelig antiklimaks, sier Jørgensen.

Ifølge CMores kommentator ble det lagt til fire minutter, noe begge klubbene ble enige om. Selv om dommer Espen Berntsen blåste igang kampen igjen, lot spillerne ballen ligge rolig midt på banen.

Og så lot de overtidsminuttene gå ut mens Tromsdalen og Hønefoss-spillerne takket hverandre for kampen.

- Sydd seks sting Tromsdalens trener, Gaute Helstrup, forteller til Dagbladet at Tor Martin Mienna har sluttet seg til troppen, og blir med hjem til Tromsø nå i kveld.

LUFTAMBULANSE: Hønfefoss-kaptein Aleksander Solli måtte hentes av lumftambulanse etter en duell med en Tromsdalen-spiller i sluttminuttene. Foto: Digitalsport
LUFTAMBULANSE: Hønfefoss-kaptein Aleksander Solli måtte hentes av lumftambulanse etter en duell med en Tromsdalen-spiller i sluttminuttene. Foto: Digitalsport Vis mer

- Vi er på vei til Gardermoen nå. Han har fått sydd seks sting, men ser ut til å være ved godt mot, forteller Helstrup.

Han forteller at Aleksander Solli og Mienna skallet hodene mot hverandre i en duell, før Hønefoss-kapteinen ble liggende på bakken.

- Det var selvfølgelig ekkelt, spesielt for Solli sin del som blir liggende der. Vi håper at det går bra med han. Ole Kristian skal det etter alle solemerker gå bra med, sier Tromsdalen-treneren til Dagbladet.

SKADET: Hønefoss-kaptein Aleksander Solli. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
SKADET: Hønefoss-kaptein Aleksander Solli. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer