1.divisjonsklubb stoppet av lotteritilsynet

FK Haugesund arrangerte VM-tipping med 50 000 i førstepremie.

(Dagbladet.no): 1.divisjonsklubben FK Haugesund skulle arrangere en hyggelig VM-tipping, men tenkte ikke på at det var brudd på loven om pengespill og på lotteriloven. Nå har Lotteritilsynet stoppet pengespillet.

- Dette er klart i strid med loven om pengespill. Det er også brudd på lotteriloven, sier informasjonssjef Rune Timberlid i Lotteritilsynet til Haugesunds Avis.

50 000 i førstepremie

Klubben sendte ut en mail til 250 sponsorer og venner, hvor deltakerne ble bedt om å tippe utfallet av det forestående verdensmesterskapet i fotball. Innsatsen ble satt til 300 kroner, og vinneren av konkurransen skulle få 70 % av innkommet beløp.

Med god oppslutning ville dette gi vinneren den nette sum av 50 000 norske kroner.

Nå har altså lotteritilsynet stoppet den ulovlige konkurransen.

- Uten hjemmel i pengespilloven er det ulovlig å formidle pengespill i forbindelse med idrettskonkurranser, sier Timberlid som har bedt klubben stoppe tippekonkurransen øyeblikkelig.

- Vi beklager

PENGER,MANGE PENGER:Haugesund arrangerte VM-tipping for venner og sponsorer med førstepremie på 50 000 kroner. Nå er konkurransen stanset av lotteritilsynet. Foto:SCANPIX
PENGER,MANGE PENGER:Haugesund arrangerte VM-tipping for venner og sponsorer med førstepremie på 50 000 kroner. Nå er konkurransen stanset av lotteritilsynet. Foto:SCANPIX Vis mer

Markedssjef i FK Haugesund, Svein Hegland, beklager nå konkurransen og lover å fjerne pengeinnsatsen.

- Vi sender ut melding om at vi stopper konkurransen. Vi vil ikke bidra til noe ulovlig, sa Hegland da han ble konfrontert med at konkurransen er lovstridig.

Og understreker at konkurransen ble utformet i god tro.

- Dette var bare ment som kos. I ettertid er det lett å si at vi burde sjekket lovligheten. Men det var ikke det første vi tenkte på.

- Hegland legger også til at konkurransen vil fortsette på grunn av særs god respons, men at den nå vil være uten pengepremie. I stedet vil klubben premiere vinneren.

- Vi har sjekket med Lotteritilsynet og fått beskjed om at dette er lovlig.

<B>KJAPT COMEBACK?:</B>Noen i Haugesund satte kanskje pengene sine på England og Wayne Rooney. Nå kan de se langt etter en eventuell pengepremie.