2-0 over Finland gir Høgmo pusterom - nye venner kan han bare glemme

Seieren ga Per-Mathias Høgmo resultatet han ikke kunne leve uten. Alt det andre som skjedde på Ullevaal var historisk lavmål og bare å glemme.

FOR DØVE ØRER: I første omgang ropte Per-Matias Høgmo for døve ører. Det så i hvert fall slik ut. For ingenting av det man hadde snakket om på forhånd ble utført ute på banen. Ingen verdens ting. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FOR DØVE ØRER: I første omgang ropte Per-Matias Høgmo for døve ører. Det så i hvert fall slik ut. For ingenting av det man hadde snakket om på forhånd ble utført ute på banen. Ingen verdens ting. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norge - Finland 2-0

ULLEVAAL (Dagbladet): - Hvor bunnløst dårlig kan det egentlig bli, spurte en finsk TV-journalist etter Finlands 0-5 for Polen B sist fredag. Spørsmålet hang fortsatt i lufta da finnene kom til Oslo. Og var han på Ullevaal fikk han svaret i pausen:

Norge.

DET ER VANSKELIG å si om jeg har sett et svakere norsk landslag enn det som gikk til pause mot Finland. Men bare det at jeg spør viser tilstanden og lavmålet for norsk landslagsfotball per dato. Jeg har nemlig vært i bransjen siden slutten av 70-tallet. Og før vi ble gode og kom til tre sluttspill på fire forsøk var vi veldig dårlige.

Og omtrent like tafatte som i denne kampen.

NOEN MENER DET bare er å gi opp Norge under Per-Mathias Høgmo, og etter den første omgangen mot Finland tenderte jeg til å være enig. Da var det ingenting. Absolutt ingenting. Som om det treneren hadde fortalte dem var fokuset for kampen - tempo, agressivitet, gjenvinninger og presisjon - ble motarbeidet på trass. Som om spillerne var lei de også. Men så gjorde Høgmo noen bytter og de som kom inn noen gode og riktige bevegelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer