Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Champions League

2-10 er ikke det som skiller Arsene Wenger og Arsenal

Det spiller ingen rolle hvor gode Arsenal er i Europa. Når de først mister det, klarer laget knapt å holde seg på beina.

DRAR SEG I ANSIKTER: Arsenal-trener Arsene Wenger. Foto: Sven Hoppe/dpa via AP/NTB Scanpix
DRAR SEG I ANSIKTER: Arsenal-trener Arsene Wenger. Foto: Sven Hoppe/dpa via AP/NTB Scanpix Vis mer

Arsenal-Bayern Munchen 1-5 (1-0), 2-10 sammenlagt

I MUNCHEN VAR Arsenal gode til Laurent Koscielny ble skadet og måtte byttes ut. Da sto det 1-1 tidlig i andre omgang. I returkampen som handlet mest om prestisje var Arsenal tyskerne dønn overlegne helt til Laurent Koscielny ble utvist på grunn av en hårsår dommer. Da utliknet Bayern til 1-1 fra straffemerket. Og slik ble enda et ålreit og ærlig Arsenal-forsøk til enda et 1-5 tap for Bayern Munchen.

Det gjør ikke bare vondt for en stolt storklubb i engelsk fotball.

Den kan også være resultatet som velter resten av sesongen og får Arsene Wenger til å velge bort klubben.

FOR SJUENDE ÅRET på rad har åttendelsfinalene blitt Arsenals bane i Champions League. Stadig mer tyder på at Arsene Wenger er borte når vi skriver august. Men det vil ikke være to ekstremt ydmykende nederlag mot Bayern Munchen og den sjuende tapte åttendelsfinalen på rad som eventuelt feller Arsenals manager siden 1996, hadde Champions League vært klubbens hovedmål ville han blitt sparket etter fadesen mot Monaco i 2016.

Nei, det er alt det andre som vil skille Arsenal og Wenger.

Det man ofte kaller slitasje.

DA ARSENAL TRAKK Bayern Munchen før jul visste alle det kom til å bli vanskelig. Da 1-1 til pause var 5-1 ved kampslutt på Allianz Arena var vanskelig blitt umulig i løpet av 45 minutter. Og selv om det meste kan skje i fotball,så hører ikke det å snu 1-5 etter etter 90 minutter mot Bayern Munchen til et resultat som kan ta deg videre etter 180 minutter i den kategorien.

Det er faktisk ikke i nærheten en gang.

AV DEN GRUNN var det ikke sporten og fotballens iboende optimisme og muligheter som lå i oppkjøringa til denne returen i London. Det var alt det andre. Arsenal-Bayern Munchen handlet denne tirsdagskvelden mest om spillet rundt spillet. Om konsekvensene av det å gjøre det dårlig når det virkelig gjelder. Om presset omgivelsene alltid setter på manager og klubb når resultatene ikke matcher forventningene. Og var presset stort da Arsenal dro til Liverpool uten Alexis Sanches fra start i kjølvannet av 1-5 i Munchen, så ble det ikke mindre etter 1-3 på Anfield.

Derfor er det ikke fotballspillet som per dato er viktig i og rundt Arsenal.

Det er spillet.

ARSENE WENGER SKAL i følge folk med gode kilder i klubben ha ferdigforhandlet sin neste kontrakt med Arsenal. I det øyeblikket han setter navnet sitt på den prikkede linja, om han setter navnet sitt på den prikkede linja, er han klar for to nye år på Emirates. Men dette handler ikke bare om hva Wenger har forhandlet seg fram til og ønsker, det handler like mye om hva fansen ønsker og hvordan Wenger tolker og oppfatter stemningen i og rundt laget.

Etter snart 21 år i klubben vil han jo ikke være en belastning.

Om noen kjenner slitasje og alle skuffelsene er det han som kjenner det mest.

ALEXIS SANCHEZ HAR gått fra å være en spiller som kanskje kommer til å forsvinne i det neste overgangsvinduet, til å bli en spiller som mest sannsynlig går til PSG til sommeren. For gode fotballspillere får dårlig oppførsel veldig sjelden andre konsekvenser enn at de får det som de vil. Når de vil. Mens Wenger, som etter mine begreper burde brukt enda sterkere lut da han først valgte å ta et oppgjør med Sanchez, nå er blitt kanskje-mannen i Arsenal. Og Juventus-trener Massimiliano Allegri har rykket framover i køen til som mannen som kanskje overtar om Wenger ikke underskriver den allerede nevnte kontrakten.

ARSENAL TAPTE 2-10 for Bayern Munchen over to kamper. Det er uhørt, ydmykende, fiasko, skandale - stryk det som ikke passer. For bak tallene som er dobbelt-ille i seg selv skjuler det seg et faktum som forteller at Arsenal er et lag som ikke evner å håndtere motgang, et lag som gir opp så fort omstendighetene går mot dem.

Det er faktisk enda verre enn resultatet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media