FALT OM: Håvard Kleven, her i kamp med Alexander Aas og Strømsgodset, falt om etter trening med Notodden.
Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
FALT OM: Håvard Kleven, her i kamp med Alexander Aas og Strømsgodset, falt om etter trening med Notodden. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIXVis mer

2.-divisjonsspiller fikk hjertestans

Tidligere toppspiller falt om på trening.

Notodden-spilleren Håvard Kleven (27) fikk hjertestans etter trening med laget denne uken, melder VG Nett.

Kleven ligger på Telemark Sentralsykehus. Legene har fortsatt ikke funnet ut hva som var årsaken til hendelsen, men ifølge Kleven dreier det seg trolig om betennelse på hjernen.

Han var ikke på banen da det skjedde, men følte seg uvel etter trening.

- Jeg spilte kamp som vanlig søndag og merket ingenting da. Ikke på treningen mandag, heller. Men tirsdag følte jeg meg ganske dårlig etter trening, og da jeg kom hjem, svimte jeg av, sier Kleven til VG Nett.

Han trodde ikke det var alvorlig og la seg på sofaen for å se på TV.

- Så da jeg sto opp for å gå på do, svimte jeg av igjen. Jeg fikk krabbet til senga og sovnet. Da jeg våknet ringte jeg til moren min, men jeg klarte nesten ikke bevege meg og svimte av for tredje gang. Etter hvert ble jeg fraktet til sykehuset i ambulanse, forteller 27-åringen.

Etter undersøkelser på sykehuset på Notodden ble han fraktet til Telemark Sentralsykehus i luftambulanse.

- Jeg var der kanskje en halvtime eller time. Mens jeg lå der kikket jeg på pulsmåleren. Først sank den til 40, så til 30, og det kom folk inn på rommet. Jeg fikk med meg at den sank til 24, og så ble jeg helt borte. Da jeg våknet, holdt de på med hjerte- og lungekompresjon, og jeg hadde en maske over ansiktet, sier vingen til VG Nett.

For snaut to uker siden fikk Brann-spilleren Carl Erik Torp hjertestans etter at han kollapset under en kamp mot Sogndal. Han har fått operert inn hjertestarter og er trolig ferdig som fotballspiller på toppnivå.

(NTB)