RÅSTERK: Karsten Warholm fortsetter å imponere. Foto: Bildbyrån
RÅSTERK: Karsten Warholm fortsetter å imponere. Foto: BildbyrånVis mer

Diamond League i Lausanne

2. plass og ny knalltid for Warholm. I rute til EM-gull

Også under Diamond League-stevnet i Lausanne i kveld hadde Karsten Warholm svært mye å glede seg over.

Karsten Warholm åpnet offensivt og hardt på karakteristisk vis på 400 meter hekk under Diamond League-stevnet i Lausanne torsdag kveld.

Inn på oppløpet kom sunnmøringen nesten helt likt med rivalen Abderrahman Samba, som vant 400 meter hekk i Lausanne i kveld på tiden 47.42.

Warholm kapret 2.-plassen med tiden 47.94. Denne gang sto Dimna-gutten løpet svært godt og avsluttet sterkt. Men nok en gang var Samba ett hakk raskere og sterkere på oppløpet.

- Det er fantastisk at jeg har stabilisert meg på 47-tallet. Det viser at jeg er en stabil løper og har gjort jobben skikkelig, sier Warholm til NRK.

I dag så han 47-tallet på 400 meter hekk for tredje gang denne sesongen.

I rute til EM-gull

22-åringen ble verdensmesteren på distansen på 48.35 i London i fjor, riktig nok på glatt underlag, men har altså i år stabilisert seg på tider godt under det som i fjor var godt nok for VM-gull.

Utfordringen i år er at en ny generasjon med glimrende 400 meter hekk-løpere har tatt enorme steg denne sesongen, med dagens vinner Samba i spissen.

Samba er fra Qatar og er dermed ikke en konkurrent for Warholm når hovedmålet friidretts-EM i Berlin står for tur i august. Der er den regjerende verdensmesteren den store gullfavoritten.

I dag var eksempelvis Warholm hele 91 hundredeler sterkere enn tyrkiske Yasmani Copello, som trolig blir nordmannens hardeste konkurrent i EM.

- EM er hovedmålet og fokuset denne sesongen, tydeliggjør Ulsteinvik-gutten.