2 x 45 med Svennis

Sven-Göran Eriksson er ikke kjent for å prate i store bokstaver. Når han uttaler seg, kommer visdommen.

Om snaue tre uker kommer den engelske landslagssjefen til Oslo.

-  På det unike seminaret 3. juni vil han fortelle om sin egen lederfilosofi, og hvordan han får stjerner og enkeltmennesker til å samhandle til beste for fellesskapet, sier leder for Hat-Trick-prosjektet Ronny Geson Gunnarsson til Dagbladet.

Seminaret med Svennis henvender seg både til idrettsledere, andre som til daglig utøver lederroller og næringslivet.

-  Nå kan folk oppleve en av verdens mest suksessfulle ledere innen internasjonal fotball. Deltakerne får høre hans visjonære tanker, og lære hvordan han skaper resultater som gjør alle til vinnere, sier Geson Gunnarsson.

Stor suksess

Gjennom sitt mangeårige arbeid som fotballtrener på topplanet, har Svennis hatt en svært framgangsrik karriere. I 1982 førte han et konkurstruet IFK Göteborg til å bli UEFA-cupmester. I Portugal forvandlet han ordinære utøvere i Benfica til å bli et vinnerlag. Jobben hans i Fiorentina, Roma, Sampdoria og Lazio gjør at han oppfattes som et stort lederikon også i Italia.

I dag har han en av de mest utsatte lederstillingene innen internasjonal fotball, som leder og veiviser for det engelske landslaget.

Da han overtok jobben i 2001, var England i dyp krise grunnet dårlige resultater. Svennis snudde den negative trenden og sendte England til VM i 2002 etter en dramatisk kvalifisering. Nå er han på god vei til å føre England til VM-sluttspillet i Tyskland 2006.

Svennis skal snakke i to ganger 45 minutter, like lenge som en fotballkamp.

-  Etter første omgang er det pause. Jeg lover en uforglemmelig dag for alle som deltar på seminaret, sier Geson Gunnarsson.

Selv har han kjent Sven-Göran Eriksson siden 1981.

-  Ser kanskje Norge

-  Dette er mannen som kom fra Värmland og ble en av verdens mest suksessrike ledere i internasjonal fotball. Han har aldri skreket, men talt til folket. Seminaret om moderne lederutvikling blir en fantastisk oppladning til VM-kvalifiseringskampen Norge- Italia dagen etter.

-  Muligens kommer også Svennis til å være ringside under Italia-kampen 4. juni. Svaret får jeg enten 1. eller 2. juni, sier Geson Gunnarsson.

TIL NORGE: Da Sven-Göran Eriksson tok over England i 2001, var laget i krise. Med Svennis som sjef snudde trenden. Hvis England tar VM-gull neste år, vurderer han å gi seg.
PÅ BENKEN: Sven-Göran Eriksson sammen med Wayne Rooney under fotball-EM i fjor sommer.