2 x bronse til Bjørn Rune Gjelsten

Bjørn Rune Gjelsten (43) i båten Spirit Of Norway sikret i går dobbel VM-bronse i årets offshoremesterskap.

Gjelsten kjørte inn til tredjeplass i den siste VM-runden i Dubai og endte dermed på samme plassering i VM-sammendraget.

Samme VM-plass sikret den styrtrike forretningsmannen i tidskjøringsklassen torsdag, i såkalt timetrial.

Til sammen etter alle ni VM-rundene oppnådde Gjelsten og makker Steve Curtis 81 poeng - og endte til slutt 51 poeng bak bak vinnerbåten Victory 1, som også vant gårsdagens avsluttende VM-sesong på hjemmebane.

Nære sølv

Foran gårsdagens løp hadde Gjelsten VM-sølv innen rekkevidde, men endte til slutt fem fattige poeng bak den andre Dubai-båten, Victory 7, som ble nummer to i går.

- Vi er godt fornøyd. En stund var vi oppe på andreplass i løpet og også sammenlagt, men i de tøffe forholdene valgte vi å ta det litt med ro mot slutten og heller sikre tredjeplassen framfor å risikere å bryte og falle utenfor pallen, sier Bjørn Rune Gjelsten til Dagbladet.

Røkke brøt

Kjell Inge Røkke lå og kjempet med Gjelsten om tredjeplassen i løpet da han måtte bryte i den tiende av 15 runder. Igjen stoppet motortrøbbel Røkke og makker Jim Dyke i den italienske båten Jolly Motor.

Dermed endte ikke sesongen like oppløftende som den startet i VM-åpningen i Italia i slutten av mai, da Røkke kronet sin comebacksesong med seier.

Sammenlagt endte Røkke på 4. plass med 60 poeng.

FORNØYD: Bjørn Rune Gjelsten viftet med det norske flagget etter målpassering i går.