2 x Leo sikret seieren

To mål av Øyvind Leonhardsen i løpet av et drøyt minutt snudde 0-1 til 2-1 for Norge mot Bulgaria. Magne Hoseth og John Carew sto for framspillene. Dagbladet.no fulgte kampen direkte.

Det var en lettet Nils Johan Semb som kunne registrere Norges første seier siden EM, hvis vi ser bort fra Hong Kong-turneringen i vinter. Men han var langt blekere om nebbet da en norsk tabbe ga Bulgaria ledelsen etter 42 sekunder:

- Vi gjør det fryktelig vanskelig for oss sjøl. Etter det tidlige målet blir resten av kampen spill mot 11 mann fra 30 meter og inn.

Og det tidlige målet mot kom etter en stygg feilpasning fra Christer Basma, og en merkelig bevegelse av Thomas Myhre som nærmest flyttet seg vekk fra det skrudde skuddet.

- Nettopp det med å unngå slike tabber var hovedtema på spillermøtet i dag, og noe spillerne sjøl tok opp i garderoben, og så skjedde dette, sier Semb til NRK1.

Leo dagens mann

Men heldigvis gjorde en av de gamle heltene alt godt igjen.

Øyvind Leonhardsen headet inn utlikningen i kampens 74. minutt etter et flott innlegg fra debutant Magne Hoseth, som kom inn i andre omgang. Bare et drøy minutt seinere driblet John Carew seg til dødlinja og presset ballen gjennom feltet til bakerste stolpe, der Leo kom stormende og banket inn sitt andre mål.

- Det var veldig godt å få de sjansene mot slutten, sier Leo, som misset på Norges kanskje største mulighet i første omgang, da kneet hans kom i veien for avslutningen i helt fri posisjon foran mål.

Stolt kaptein Solskjær

- Vi får mål på noe det vi har manglet: Løp bakfra, slik Leo scoret på i dag, sier kapteinsdebutant Ole Gunnar Solskjær.

United-spissen spilte hele kampen i den tilbaketrukne spissrollen som han har hatt forsøkt i noen av de siste kampene. Men rollen kom ikke helt til sin rett etter den tidlige ledelsen til Bulgaria:

- Nå de legger seg så langt tilbake, blir det ikke det mellomrommet jeg egentlig skulle ligge i, sier Solskjær til TV 2.

Kapteinen er imidlertid veldig fornøyd med kampmoralen til det norske laget som kom tilbake og snudde kampen.

- Vi sto på og viste moral. Det har vært styrken vår tidligere, at vi sto på for hverandre. I dag gjorde vi det igjen. Vi kjempet for Norge, sier Solskjær.

MATCHVINNER: To mål og god grunn til å juble for Øyvind Leonhardsen.