Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

20 000 tomme seter under landskampen: - Hvem vil egentlig se Finland på Ullevaal?

Kritisk til motstanden.

GLISSENT: Det er solgt 7 300 billetter før Norge møter Finland på Ullevaal stadion i kveld. Her er landslagssjef Per-Mathias Høgmo sammen med assistenttrener Martin Foyston.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
GLISSENT: Det er solgt 7 300 billetter før Norge møter Finland på Ullevaal stadion i kveld. Her er landslagssjef Per-Mathias Høgmo sammen med assistenttrener Martin Foyston. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norge møter Finland til privatlandskamp på Ullevaal stadion i kveld og det er solgt 7 300 billetter. Med en kapasitet på 27 200 er det under 1/3 av tribuna som fylles.

- 7 300 solgte billetter er omtrent som forventet. Vi skulle selvsagt ønske at det kom flere, men vi vet at kalenderen bare viser slutten av mars, sier billettansvarlig Merete Prestkvern i NFF, til Dagbladet.

- Det sier seg selv at det blir litt glissent når det selges 7 300 billetter til en stadion som har plass til over 27 000, sier Prestkvern.

- Hvorfor selges det ikke mer?

- Det er vanskelig å si. Jeg skal ikke synse så mye rundt hvorfor folk ikke kommer, men vi må erkjenne at skuffelsen etter EM-kvaliken sikkert henger i... Samtidig mener noen mener det skulle vært billigere. Hadde dette vært en kvalifiseringskamp mot en nasjon som Tyskland, ville nok tilskuerantallet vært helt annerledes. Været i hovedstaden er heller ikke bra i dag, sier Prestkvern.

Ikke attraktivt Dette er det laveste tilskuertallet siden Norge - Island avsluttet VM-kvalifiseringen i oktober 2013. Da møtte 6 796 tilskuere opp. Det var en bunnrekord siden hjemmekampen mot San Marino i 1992 (6 511), ifølge ABC Nyheter.

Kenneth Fredheim kommenterer landskampen som sendes på Max i kveld og sier det er naturlig at folk ikke strømmer til nasjonalarenaen.

- Finland er ingen attraktiv motstander, sier Fredheim til Dagbladet:

Han får støtte av Dagbladets fotballkommentator Morten Pedersen.

- Hvis Norge hadde vært i EM tipper jeg tilskuertallet hadde doblet seg. Hvem vil egentlig se Finland på Ullevaal? Nevn èn finsk spiller som ikke er i Tippeligaen? spør Morten Pedersen.

Max-kommentator Fredheim forteller:

- Jeg er ikke forbauset over at det er solgt rundt 7 000 billetter. Vi møter mot to motstandere (Estland og Finland) på et merkelig tidspunkt. Jeg trener et lag med 19-åringer selv og spurte om noen på laget skulle til Ullevaal, men de svarte at det er for kaldt og at det er skole i morgen. At Ullevaal ikke fylles skyldes tidspunkt, motstander og Norges resultater nylig, sier Fredheim til Dagbladet.

Dagbladets fotballkommentator Pedersen skylder på EM-skuffelsen.

- Grunnen til at det ikke kommer flere til Ullevaal er følgende: Vi er ikke EM-klare, folk er skuffet og det er mars. Mens alle andre forbereder seg til fotball-EM i sommer, så forbereder vi oss til VM-kvalifisering i september. Samtidig spilte Norge en dårlig kamp i Estland, og det gjenspeiler seg i tilskuertallet i kveld, sier Pedersen.

Må våge Til tross for at kveldens oppgjør bare er en privatlandskamp, mener Max-kommentator Fredheim at det er mye som står for spill.

- Mange bærer nok på skuffelsen etter kvalik-tapet for Ungarn. Jeg er fortsatt litt sjokkert over at vi ikke kom oss til EM og vi kastet bort en historisk god mulighet. Et dårlig resultat i kveld vil øke trykket mot Høgmo betraktelig. «Prosjekt Høgmo» trenger en opptur. Det har vært litt sånn hele tida, og allerede da EM-kvaliken startet var det misnøye fra folk og media. Så vant Norge plutselig mot Kroatia (2-0), og alle var positive. Så kom den store nedturen i Budapest. Plutselig kan det gå fra 0 til 100 igjen - og Finland er et lag som Norge bør vinne mot, sier Fredheim.

Norge spilte forøvrig 0-0 mot Estland på bortebane torsdag.

- Finland på hjemmebane minner om en motstander vi har valgt for å få gode resultater. Vi er nødt til å se et landslag som risikerer ting og vi kommer ingen vei hvis vi ikke scorer mål. Vi må våge og det hjelper ikke om vi skaper flest sjanser så lenge vi taper fotballkamper, sier Fredheim.

Det finske landslaget er inne i en svak periode og landslagssjef Hans Backe får kritikk før kveldens kamp.

- Hvor bunnløst dårlig kan det egentlig bli? spør YLE-journalisten Mats Ahlnäs i en kommentar.

Finland tapte 0-5 mot et b-preget Polen i helga.

Norge - Finland starter klokka 20.00 og vises på MAX.

KAMP I KVELD: Norge møter Finland på Ullevaal stadion.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KAMP I KVELD: Norge møter Finland på Ullevaal stadion. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart