20 000 tomme seter

Ingen skal beskylde Lyns cupfinalelåt for manglende selvironi.

(Dagbladet.no): Enkelte elementer i Lyn har sett seg kraftig lei på medienes fokus på lave tilskuertall på Ullevaal stadion når vestkantklubben spiller hjemmekamper. Andre elementer er tydeligvis ikke så opptatt av det.

Årets cupfinalelåt er laget av Alis og Dr.S fra Klovner i Kamp. Sangen bærer den lett selvironiske tittelen «20 000 tomme seter».

Drømmejobb

I refrenget heter det «20 000 tomme seter jubler for Lyn», før klovnene beklager seg over at det blir mye mas når disse setene nå fylles opp.

- Dr.S og jeg er tåsengutter. Vi er på alt av hjemmekamper, og det vi rekker av bortekamper. Så da vi ble spurt, så vi at dette var en drømmejobb, sier Alis til Dagbladet.no.

De to klovnene brukte flere dager på å tenke ut hvordan låta skulle bli.

- Fotballsjangeren er så skrall, så vi satte oss ned og tenkte på hvordan vi skulle vinkle låta. Vi ville lage noe vi kunne stå inne for musikalsk, og passe på at teksten ikke ble helt «Heia Lyn, best i by'n»-aktig.

Steila

I stedet for å prøve å skjule at det er få folk på kampene og at Lyn er en klubb fra vestkanten, brukte Dr. S og Alis det for alt det var verdt.

- For doktoren og meg var det et poeng å gjøre folk oppmerksomme på at hvis du er fra Oslo vest, er Lyn det naturlige valget. Som vi sier i låta: Hvis du er fra denne sida av byen og holder med Vålerenga, er det som om en hobbit skulle holdt med Sarumann, sier Alis.

Det ryktes at Lynsjef Atle Brynestad ikke hadde noe til overs for teksten til å begynne med.

- Ehh, ja, jeg tror han steila først. Men han lo godt da han tok poenget, sier Alis.

Revet bort

- Alle her falt for sangen med en gang, så vi er ikke redde for å gi den ut, sier Lyn-direktør Morgan Andersen til Dagbladet.no.

Andersen forteller at de sendte låta rundt til alle gruppene i Lyn før de valgte å gå for klovnenes låt. De fikk bare positive tilbakemeldinger.

- Alle var enige om at den var knallbra.

Morgan kan fortelle at rundt 1000 eksemplarer av cd-en allerede er revet bort, og på fredag er musikkvideoen klar. Da regner han med at tv-stasjonene også biter på. Og direktøren er svært fornøyd med at de to gutta fra Klovner i Kamp stilte opp på dugnad.

- Ja, de er på hver match og det var de som spurte oss om de kunne få lage en cupfinalesang. Det var vi selvsagt glade for, og gutta har stilt opp på ren veldedighet. Den eneste kostnaden vi har hatt er til produksjonen av cd-en, sier Andersen til Dagbladet.no.

Og sjefen sjøl, Atle Brynestad, hva syntes han om låta?

- Brynestad syns den er veldig bra!

TØYSER MED EGEN OPPSLUTNING: Slik ser det ut når Ullevaal er tom. Omtrent som når Lyn spiller. Eller som en på Lyns supportside <a href=http://www.bastionen.no/forum/viewtopic.php?t=1240&postdays=0&postorder=asc&start=45>Bastionen.no</a> poengterer: Det hadde vel vært mer riktig med 22 000 tomme seter...