SPISSPARET I 94-VM: Bebeto (t.v) og Romario (t.h) sto for mye av det offensive spillet da Brasil vant VM i 1994. Nå står det på hver sin side i Brasils VM-debatt. Foto: AP /Eric Draper / NTB SCANPIX
SPISSPARET I 94-VM: Bebeto (t.v) og Romario (t.h) sto for mye av det offensive spillet da Brasil vant VM i 1994. Nå står det på hver sin side i Brasils VM-debatt. Foto: AP /Eric Draper / NTB SCANPIXVis mer

20 år etter gullet er disse to dypt uenige om VM

Splid mellom brasilianske legender

For 20 år siden skjøt Romario og Bebeto Brasil til VM-gull. Nå er de to tidligere storscorerne uenige om fotball-VM på hjemmebane.

Mens Romario er motstander av mesterskapet, er Bebeto VM-ambassadør og med i arrangementskomiteen.

Begge har valgt en politisk karriere etter fotballen. Romario sitter i parlamentet, mens Bebeto er valgt inn i det lovgivende kammeret i Rio de Janeiro.

Romario har uttalt seg svært kritisk til den voldsomme pengebruken i VM. Kostnadene ligger på 60 milliarder kroner.

- Vi har brukt en absurd mengde penger på VM, og det vil bare bli verre. Nå må vi støtte Brasil til seier på banen, for det vil være perfekt for fotballen, men utenfor banen har vi allerede tapt, sier Romario.

Kritiserer Han mener tidligere stjernespillere som Bebeto og Ronaldo, som også er VM-ambassadør, er ignorante.

- Enten vet Ronald og Bebeto ikke hva som foregår, eller så later de kanskje som de ikke vet hva som skjer, sier Romario.

LEGENDARISK FEIRING: Mazinho (fra venstre), Bebeto og Romario skapte vuggerfeiringen - da til ære for Bebetos nyfødte barn. Foto: EPA/ERGIO SOUZA / NTB SCANPIX
LEGENDARISK FEIRING: Mazinho (fra venstre), Bebeto og Romario skapte vuggerfeiringen - da til ære for Bebetos nyfødte barn. Foto: EPA/ERGIO SOUZA / NTB SCANPIX Vis mer

Bebeto tar seg ikke nær av kritikken fra sin tidligere lagkamerat.

- Han er min venn for livet. Slik vil det alltid være. Det er bare slik at han har sine tanker, og jeg har mine, sier Bebeto.

Storscorere Brasil ble verdensmester i 1994 med straffeseier over Italia i finalen. Under VM-sluttspillet i USA scoret Romario fem ganger, mens Bebeto gjorde tre mål. Ronaldo var også med i troppen, selv om han bare var 17 år, men han kom ikke på banen. Han markerte seg imidlertid i senere mesterskap og er mestscorende i VM-historien med 15 mål.

VM-sluttspillet starter torsdag. Da møtes vertsnasjonen Brasil og Kroatia i São Paulo.

(NTB)