Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

20 år gammel OL-utøver tatt for doping

Andre dopingsak i London.

POSITIV DOPINGPRØVE: Turneren Luiza Galiulina fra Usbekistan ble søndag suspendert etter å ha avgitt en positiv dopingprøve. Foto: AP Photo/Dita Alangkara
POSITIV DOPINGPRØVE: Turneren Luiza Galiulina fra Usbekistan ble søndag suspendert etter å ha avgitt en positiv dopingprøve. Foto: AP Photo/Dita Alangkara Vis mer

Turneren Luiza Galiulina fra Usbekistan ble søndag suspendert etter å ha avgitt en positiv dopingprøve, opplyser IOK.

20-åringen ble testet onsdag, og prøven hennes inneholdt spor etter det forbudte stoffet furosemid. Det er et vanndrivende middel som kan benyttes for vekttap, men som er på dopinglista fordi det også kan maskere bruk av andre stoffer.

Turneren sier at hun ikke vet hvordan hun har fått i seg stoffet, men hun har forklart at hun ble pleiet av moren under en sykdomsperiode i slutten av juni. Hun har også brukt medisin mot en hjertelidelse.

Galiulina skulle vært med i kvinnenes kvalifisering søndag. I stedet møtte hun lørdag til en disiplinærhøring.

- Med en gang B-prøven er analysert, vil en avgjørelse i saken bli fattet av disiplinærkommisjonen, opplyste IOK. Sannsynligvis blir Galiulina utelukket fra OL.

Det er den andre dopingsaken siden OL i London ble åpnet. Lørdag ble den albanske vektløfteren Hysen Pulaku utelukket fra lekene etter å ha testet positivt på steroiden stanozolol.

Mange utøvere er avslørt i dopingkontroller i oppkjøringen til OL, men Pulaku og Galiulina er de første som har testet positivt etter at de sjekket inn i OL-landsbyen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media