20-åring vant PGA-mesterskapet

Yngste vinner noensinne.

UNG VINNER: Italienske Matteo Manassero er bare 20 år, men kan likevel skryte på seg å ha vunnet det europeiske PGA-mesterskapet. Foto: AFP PHOTO / BEN STANSALL / NTB SCNAPIX
UNG VINNER: Italienske Matteo Manassero er bare 20 år, men kan likevel skryte på seg å ha vunnet det europeiske PGA-mesterskapet. Foto: AFP PHOTO / BEN STANSALL / NTB SCNAPIXVis mer

Matteo Manassero ble søndag den yngste vinner av det europeiske PGA-mesterskapet i golf. Italieneren vant etter omspill med to andre spillere.

Bare 20 år og 37 dager gammel var Manassero 60 dager yngre enn Bernard Gallacher var da han vant turneringen i 1969.

Manassero, engelske Simon Khan og skotske Marc Warren fullførte de fire rundene ti slag under par. Dermed måtte de ut i omspill.

Warren røk ut allerede på første ekstrahull, etter et svakt utslag. Manassero og Khan måtte spille ytterligere tre hull før italieneren kunne juble.

- Det har vært en forbløffende uke. Jeg har alltid hatt en spesiell følelse for dette stedet og denne turneringen. Alt klaffet denne uken, og jeg greide å avgjøre i omspillet.

Seieren i storturneringen ga ham om lag 6 millioner kroner. Unggutten sa at han er tilfreds med hvor godt han taklet presset.

- Jeg var mindre nervøs enn jeg var på de siste ordinære hullene. Jeg visste at jeg hadde gjort alt jeg kunne over 72 hull, sa han.

Khan, som er dobbelt så gammel som Manassero, måtte se seg slått da han ikke traff greenen med sitt annet slag på fjerde ekstrahull.

- Jeg har hatt en lang pause, og da er det sterkt å ta seg helt til omspill i denne fantastiske turneringen. Jeg er også henrykt for Matteo. Han var veldig god i omspillet, sa Khan.

(NTB)