20-åring vant sensasjonelt NM-gull

Nordhaug og Kristoff satt sjakkmatt.

SJOKK: Tormod Hausken Jacobsen jubler for gull og et helt år i den norske mestertrøya. Foto: Kristoffer Øverli Andersen, www.procycling.no
SJOKK: Tormod Hausken Jacobsen jubler for gull og et helt år i den norske mestertrøya. Foto: Kristoffer Øverli Andersen, www.procycling.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EIDSVOLL VERK/OSLO (procycling.no): Norgesmesterskapet på Eidsvoll ble et fantastisk ritt der Alexander Kristoff og Lars Petter Nordhaug var spilt ut av seierskampen lenge før det ble avgjort.

Det sto mellom Filip Eidsheim (Team Fixit.no), Odd Christian Eiking, Reidar Borgersen (begge Team Joker), Tormod Hausken Jacobsen, Fredrik Strand Galta (begge Øster Hus-Ridley) og Lotto-Belisol-proffen Vegard Breen.

Ingen av dem maktet å få ei avgjørende luke på de siste kilometerne, og det svært taktiske oppgjøret styrte mot en spurt.

- Vi kjørte perfekt
Der viste Hausken Jacobsen seg sterkest, og han stormet ned oppløpet til en sensasjonell seier. Dermed sitter den norske mestertrøya på Øster Hus-Ridley-rytterens skuldre det neste året.

- Dette hadde gitt utrolig høye odds. Vi kjørte et perfekt ritt hele veien, jubler Hausken Jacobsen til TV 2 like etter målgang.

Eidsheim maktet aldri helt å utfordre 20-åringen og måtte ta til takke med sølvet, mens Eiking sikret bronsemedaljen på de siste meterne.

- Jeg klarte å bite meg med opp bakken den siste gangen. Jeg vet jeg har en knallbra spurt og var sikker på at jeg skulle ta det på oppløpet. Men det er helt sykt, helt sykt, fortsetter vinneren.

Kristoff og Nordhaug sjanseløse
Minutter etter at kampen om gullet var avgjort, kom proffene Lars Petter Nordhaug (Belkin), Alexander Kristoff (Katjusja) og Vegard Stake Laengen (Bretagne-Séché Environnement) trillende til mål.

Nordhaug forsøkte et angrep siste gang opp Åsleia, men da var det allerede altfor sent.

De var satt sjakkmatt av strålende norske kontinentallag. Kristoff var likevel ikke altfor skuffet.

- Det er ikke noe sjokk at jeg ikke vinner, det var et vanskelig ritt. Når jeg ikke vinner selv, er det fint at Tormod tar det. Det var det nest beste, forteller Kristoff til procycling.no etter målgang.

En som definitivt strålte som ei sol var Hausken Jacobsens lagkamerat Sven Erik Bystrøm.Sammen med vinneren og Strand Galta var han meget offensiv og kjørte blant annet den nest siste runden alene i tet.

Det gjorde at Strand Galta og Hausken Jacobsen slapp å jobbe bak og kunne spare krefter da de kjørte inn lagkameraten.

- Hele laget ofrer seg og vi gjør akkurat som vi får beskjed om. Jeg unner Tormod denne seieren noe utrolig. Han er fantastisk lojal og gjør alltid det han får beskjed om. Så også i dag. Også er han sannsynligvis den norgesmesteren med lengst skjegg, gliser haugesunderen til procycling.no.

Med det påfallende skjegget jublet både Hausken Jacobsen og lagkamerat Strand Galta vilt over målstreken. 20-åringens største prestasjon på sykkelen var et faktum.

Resultater:
1. Tormod Hausken Jacobsen (Øster Hus-Ridley)
2. Filip Eidsheim (Team Fixit.no)
3. Odd Christian Eiking (Team Joker)
4. Vegard Breen (Lotto Belisol)
5. Fredrik Strand Galta (Øster Hus-Ridley)
6. Reidar Borgersen (Team Joker)

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer