Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- 20 gull? Jo, men det tenker jeg ikke så mye på

Ole Einar Bjørndalen etter stafetten.

GULLGUTTER: Johannes Thingnes Bø, Emil Hegle Svendsen, Ole Einar Bjørndalen og Tarjei Bø leverte varene, og sørget for at også skiskyttergutta endelig fikk et gull i VM på hjemmebane.
GULLGUTTER: Johannes Thingnes Bø, Emil Hegle Svendsen, Ole Einar Bjørndalen og Tarjei Bø leverte varene, og sørget for at også skiskyttergutta endelig fikk et gull i VM på hjemmebane. Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Ole Einar Bjørndalen (42) er en sindig mann. Men i dag holdt han på å ta av. Gleden over å vinne VM-gull sammen med laget var enorm.

- Det er det beste laget vi har hatt noen gang. Det er ubeskrivelig deilig at vi får det til sammen. Det betyr utrolig mye, sier skiskytter-legenden som i dag kunne kvittere ut sin 20. VM-gull.

- Ja, men det tenker jeg ikke noe spesielt på. Det første gullet mitt var spesielt, for jeg brukte lang tid på å bli verdensmester.

- Å vinne gull på hjemmebane betyr selvsagt svært mye for meg. Men det første betyr nok mer. Da en først blir en mester, åpner det seg andre muligheter. At dette er gull nummer 20 er ikke så viktig, sier Bjørndalen.

Holdt på å gi opp Det som derimot er viktig er at han lykkes i nok et VM, denne gang mot alle odds.

Sjukdommen i sommer gjorde noe med den vanligvis så offensive innstillingen hans.

- I slutten av juli og begynnelsen av august var jeg så langt nede at jeg ikke for min arme råd skjønte hvordan jeg skulle kunne komme meg i form igjen. Jeg var i dårligere form etter sjukdommen og åtte uker uten trening enn jeg ville vært om jeg hadde gått tre måneder på fylla, sier avholdsmannen Bjørndalen.

- Men heldigvis hadde jeg de riktige folkene rundt meg. Noen av dem hadde vært borte i dette før. Og sammen gikk vi i gang med å bygge meg opp igjen, sier han.

Måtte til skogs Det endte med to VM-sølv og et stafettgull - så langt, det er et løp i morgen også. Og Ole Einar Bjørndalen skal aldri avskrives.

- Jeg gleder meg. Det blir en lang dag i kveld med mye presse, medaljeseremoni og slikt, og det er alltid en risiko for å bli utladet. Men jeg har litt rutine, og vet hvordan jeg skal forberede meg best mulig, sier han.

Rutine har han mer av enn noen annen, men selv Ole Einar Bjørndalen fikk gåsehud i Holmenkollen i går og var langt fra upåvirket av det voldsomme trøkket fra fullsatte tribuner.

- Det var et enorm trøkk og masse folk over alt. Vi prøvde å varme opp på det vanlige stedet, men det var så mye støy at vi måtte kommunisere med tegnspråk. Jeg måtte finne meg et annet sted å varme opp enn jeg hadde tenkt for å få litt ro og få konsentrert meg om det jeg skulle gjøre. Jeg måtte faktisk ganske langt til skogs, sier han.

Venter med framtida Ole Einar Bjørndalen gjorde jobben sin upåklagelig på førsteetappen. På liggende skyting datt alle blinkene. På stående måtte han bruke to ekstraskudd, men det var ingen katastrofe. Han holdt Norge i tetkampen og la grunnlaget for det som endte med hans 20. VM-gull.

- Dette er helt fantastisk. Noe det ikke engang var mulig å drømme om for noen måneder siden, sier en veldig glad - og ganske lettet - skiskytterlegende.

Han har antydet at han legger opp etter denne sesongen, selv om stadig flere nærmest bønnfaller ham om å fortsette.

- Det får vi ta seinere, sier Ole Einar Bjørndalen.

- For VM er ikke over enda.