20 italienere suspendert for kampfiksing

Torino-keeper utestengt i over tre år.

 MEST KJENT:  Jean Francois Gillet har ni landskamper for Belgia. Nå er han utestengt i tre år og sju måneder. Foto: AFP Photo/ NTB Scanpix.
MEST KJENT: Jean Francois Gillet har ni landskamper for Belgia. Nå er han utestengt i tre år og sju måneder. Foto: AFP Photo/ NTB Scanpix.Vis mer

Lange straffer venter flere av spillerne som tirsdag ble kjent skyldige av det italienske fotballforbundet (FIGC) for å ha fikset to Serie B-kamper.

Mest profilert at de utestengte er den 34-årige Tornio-keeperen Jean François Gillet, som har spilt ni landskamper for Belgia. Han ble utestengt i tre år og sju måneder.

I Baris to Serie B-kamper mot Treviso i 2008 og Salernitana i 2009 skal en lang rekke spillere ha vært med på å fikse resultatene, slik at Bari tapte begge kampene.

Også flere av de andre spillerne har fått lange suspensjoner. To av spillerne, Massimo Ganci og Cosimo D'Angelo, er blitt suspendert i fire år hver. Gianluca Galasso har fått samme straff som Gillet, mens ti spillere er utestengt i tre år og seks måneder.

De seks siste som er straffet har blitt utestengt i seks måneder. To spillere ble også frikjent for anklagene av disiplinærkomiteen i FIGC.

Tidligere i juli har også ni spillere, som har kjent seg skyldige, fått sine straffer i denne saken. De ni er straffet med utestengelser fra tre til 16 måneder. Deriblant Diego Lanzafame, som har to opphold i Juventus bak seg.

(NTB)