JAKTER KARTLESER:Petter Solberg har travle dager med å finne en ny kartleser etter at Phil Mills trakk seg. Mange har åpebnart lyst på jobben; så langt har rundt 20 personer kontaktet Solberg med spørsmål om jobben. Foto: Arnt E. Folvik
Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet
JAKTER KARTLESER:Petter Solberg har travle dager med å finne en ny kartleser etter at Phil Mills trakk seg. Mange har åpebnart lyst på jobben; så langt har rundt 20 personer kontaktet Solberg med spørsmål om jobben. Foto: Arnt E. Folvik Foto: ARNT E. FOLVIK / DagbladetVis mer

- 20 kartlesere har ringt meg

Petter Solberg (35) om jakten på Phil Mills erstatter.

||| (Dagbladet): Rally-Petter jobber febrilskt med å finne en ny person som kan lese notene etter at Phil Mills nylig brått og uventet trakk seg som kartleser etter 12 års samarbeid med nordmannen.

Som Dagbladet skrev i dagens papiravis har han gjort framstøt overfor storebror Henning om å få overta hans kvinnelige kartleser: østerrikske Ilka Minor (35).

Hun har vært med i VM-sirkuset siden 2001 og har den erfaringen som skal til for å kunne gå inn og gjøre en fullgod jobb fra dag én. Det er nemlig ingen enkel jobb å erstatte Phil Mills, som satt på med Petter Solberg i hele 152 VM-runder, vant 13 løp med nordmannen og var med på VM-gullet i 2003.

Rask avgjørelse Den ledige jobben i Petter Solberg World Rally Team er åpenbart en utfordring som interesser flere. Siden det ble kjent at Phil Mills trakk seg har Petter Solberg blitt oppringt av interesserte kartlesere over hele verden.

- Det er iallfall 20 personer som har kontaktet meg. Flere av dem også ganske flinke. Jeg har flere muligheter, og må bestemme meg ganske raskt, sier Petter Solberg til Dagbladet.

Neste VM-runde går i Bulgaria 9.-11. juli. Innen da må han ha avklart hvem som skal lese notene.

Engelske noter Det som synes klart er at den nye kartleseren må gjøre jobben på engelsk.

- Jeg er vant til å få notene på engelsk og det fungerer bra, så jeg har ikke lyst til å endre på det, nei, sier Solberg.

Vedkommende som skal få jobben må oppfylle flere krav som Petter har nedfelt:
* Notene skal leses på engelsk.
* Vedkommende må være profesjonell. Petter har ikke tid til å bygge opp en ny kartleser fra bunn av.
* Personen må være godt trent og ha riktig vekt.

Denne uka er han på ferie på Gotland, sammen med familien, men Petter kaster ikke bort tiden med å sole seg.
- Jeg har jo telefon, så det går fint å jobbe med å få tak i ny kartleser mens jeg er på ferie, sier Petter Solberg.

LUFTIG JOBB: :  Vedkommende som blir ny kartleser for Petter Solberg må være forberedt på at mye av arbeidsdagen er i lufta... Foto: Scanpix
LUFTIG JOBB: : Vedkommende som blir ny kartleser for Petter Solberg må være forberedt på at mye av arbeidsdagen er i lufta... Foto: Scanpix Vis mer