20 mål på fem kamper

- Vi kan ta 2. plassen, sier Liverpool-sjefen.

(Dagbladet.no:) West Bromwich - Liverpool 0-2. På de fem siste kampene har Liverpool nå scoret hele 20 mål. I samme periode har de bare sluppet inn tre.

Mot Bryan Robsons Bromwich i trøbbel, gikk det også ganske greit. Dermed holdt Liverpool nullen for 20. gang i Premier League denne sesongen.

Nå øyner manager Rafael Benitez et lite håp om sølv, til tross for at også Manchester United vant lørdag.

- Vi må bare stå på helt til sesongen er over, og fortsette å vinne kamper. Du kan ikke si at det er umulig å kapre 2. plassen, for ingen vet hva som vil skje. Tredjeplassen er vår, men vi kan kanskje klare sølvplassen, sier Betnitez til klubbens hjemmeside.

Cisse involvert i to mål

Robbie Fowler sørget for at Liverpool tidlig kunne senke skuldrene. Allerede etter seks minutter sendte han Liverpool - med John Arne Riise fra start - i ledelsen.

Djibril Cisse stakk fra på sida, og slo et innlegg inn til Fowler, som enkelt scoret fra kloss hold. Han var på grensa til offside, men målet ble godkjent av dommeren.

Liverpool hadde god kontroll på hjemmelaget, og kort tid før pause var ikke lenger Cisse servitør med ekspeditør.

MYE Å JUBLE FOR I DET SISTE: Robbie Fowler scoret etter seks minutter. Foto: EPA
MYE Å JUBLE FOR I DET SISTE: Robbie Fowler scoret etter seks minutter. Foto: EPA Vis mer

Xabi Alonso slo en lang ball over WBA-forsvaret, og Cisse rundet en sjanseløs Tomasz Kuszczak i Bromwich-målet og scoret.

WBA i trøbbel

West Brom var ikke ufarlige da de forsøkte å hente inn Liverpool-ledelsen i 2. omgang - og hadde et par feite sjanser. Men mot Premier Leagues nest gjerrigste forsvar (22 innsluppede mål, bare Chelsea er bedre med 19 baklengs), må det tyngre skyts til.

Hjemmelaget ville ha straffe rett før slutt, etter at Mohamed Sissoko handset i feltet. Men dommeren dømte i stedet frispark til Liverpool, siden Sissoko ble dyttet i forkant.

- Vi ble presset en del i 2. omgang, men gjorde en god jobb og sikret en flott seier. Det funket bra for oss å bruke Cisse på høyrekanten, sier Benitez.

Siden Portsmouth slo Fulham tidligere på lørdagen, har de nå klatret opp på like mange poeng som WBA. Og fra dem er det bare tre poeng ned til Birmingham, som ligger nest sist.

Både Portsmouth og Birmingham har spilt en kamp mindre enn WBA, som går en fortsatt tung vår i møte.

Debatt

Hvordan tror du sesongen ender for Liverpool?

GRATULERES: Djibril Cisse gratuleres av Harry Kewell etter 2-0-målet.