20 millioner har uteblitt

Per Egil Pedersen hevder at VIF ble lovet 60 millioner av eneeier John Fredriksen. 20 millioner har uteblitt, og i går trakk direktøren seg fra jobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dermed gikk det under ett år før Vålerenga kvitterte ut nok en sjef fra sine rekker. Administrerende direktør, Per Egil Pedersen, startet i jobben 1. januar i år. I går sluttet han. Rett og slett fordi han følte at premissene han hadde fått for å ta jobben av eneaksjonær John Fredriksen, aldri ble oppfyllt.

Utsatt emisjon

Vålerenga sleit med en elendig likviditet etter et dyrt år i førstedivisjon i fjor. Pedersen forteller at planen var at Fredriksen gjennom sitt selskap Bryggegata a/s først skulle løse inn kassakreditten på 30 millioner kroner som Vålerenga hadde brukt for å finansiere året i 1. divisjon.

- Deretter skulle vi foreta en emisjon som skulle gi oss 30 millioner i rein kapital. Men istedet for 30, fikk vi 21 millioner. Allerede der kom vi 8-9 millioner for kort, sier Pedersen.

Lånet på 30 millioner er fortsatt ikke langsiktig finansiert og er en tikkende bombe for klubben.

Som neste trinn på finansieringsplanen lovte Fredriksen at han skulle gjennomføre en emisjon i løpet av 2002 på minimum 12 millioner kroner.

- Først skulle vi gjøre emisjonen i sommer. Det ble først utsatt til høsten en gang, og deretter til etter cupfinalen. Når eierne fortsatt ikke har klart å gjennomføre emisjonen, så følte jeg at jeg ikke kunne være med og sitte med ansvaret lenger, sier Pedersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer