20 millioner har uteblitt

Per Egil Pedersen hevder at VIF ble lovet 60 millioner av eneeier John Fredriksen. 20 millioner har uteblitt, og i går trakk direktøren seg fra jobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dermed gikk det under ett år før Vålerenga kvitterte ut nok en sjef fra sine rekker. Administrerende direktør, Per Egil Pedersen, startet i jobben 1. januar i år. I går sluttet han. Rett og slett fordi han følte at premissene han hadde fått for å ta jobben av eneaksjonær John Fredriksen, aldri ble oppfyllt.

Utsatt emisjon

Vålerenga sleit med en elendig likviditet etter et dyrt år i førstedivisjon i fjor. Pedersen forteller at planen var at Fredriksen gjennom sitt selskap Bryggegata a/s først skulle løse inn kassakreditten på 30 millioner kroner som Vålerenga hadde brukt for å finansiere året i 1. divisjon.

- Deretter skulle vi foreta en emisjon som skulle gi oss 30 millioner i rein kapital. Men istedet for 30, fikk vi 21 millioner. Allerede der kom vi 8-9 millioner for kort, sier Pedersen.

Lånet på 30 millioner er fortsatt ikke langsiktig finansiert og er en tikkende bombe for klubben.

Som neste trinn på finansieringsplanen lovte Fredriksen at han skulle gjennomføre en emisjon i løpet av 2002 på minimum 12 millioner kroner.

- Først skulle vi gjøre emisjonen i sommer. Det ble først utsatt til høsten en gang, og deretter til etter cupfinalen. Når eierne fortsatt ikke har klart å gjennomføre emisjonen, så følte jeg at jeg ikke kunne være med og sitte med ansvaret lenger, sier Pedersen.

- Så det du egentlig sier er at VIF fortsatt mangler 20 millioner ut fra det du ble lovet?

- Ja, minst det. Det er fakta. Men jeg må få lov å legge til jeg har veldig respekt for det John Fredriksen har bidratt med i klubben. Dette var en prosess som skulle gå i faser, og etter hvert ville det vært naturlig å få inn nye investorer. Det er urimelig at Fredriksen drar en hel klubb ned på denne måten alene.

- Men nå er det viktig at eierne fullfører løpet.

Til slutt ble det for mye.

- Jeg skulle ønske jeg ikke hadde kommet i denne situasjonen, men jeg følte at det kunne ha gått ut over min personlige integritet. Derfor var det riktig å trekke seg.

Ikke riktig

John Fredriksen var ikke tilgjengelig for kommentar i går kveld, men Dagbladet snakket med Tor Olav Trøim som er Fredriksens høyre hånd, og den som i realiteten har styrt Vålerenga-butikken for tankmilliardæren. Trøim var også til stede på de første møtene med Per Egil Pedersen.

- Jeg har ikke problem med å innrømme at vi ikke har fått til alt vi snakket om den gangen. Men totalt har Bryggegata bidratt med nesten 50 millioner i VIF. Vi har innfridd et ansvarlig lån på 22 millioner. Vi ga dem 21 millioner i rein cash, og vi kommer snart til å bidra med ti millioner til, så det blir feil å si at vi ikke har gjort noe, sier Trøim.

FERDIG I VIF: Vålerenga-direktør Per Egil Pedersen følte at klubbens pengeproblemer kunne ha gått ut over hans personlige integritet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer