20 minutter svart magi

MANCHESTER (Dagbladet): Man. U.- Leeds U. 2- 0 (0- 0). På Old Trafford i går formiddag handlet det om tre ting: At Roy Keane venter med å signere ny kontrakt, at Leeds blir svinegode om et par år, og at United topper tabellen etter 20 minutter med svart magi fra Dwight Yorke.

Rett etter kampslutt i går ble det klart at Roy Keane blir i Manchester fram til juni neste år.

- Det respekterer vi og er glade for. Dermed er denne saken ute av verden. Nå vil vi ha fokus på fotball og alle utfordringene framover, sa sir Alex Ferguson i blanda kor med direktør Martin Edwards.

Etter juni neste år er Keane en bosmann. Det er penger å tjene på det.

Storlaget Leeds

Leeds Uniteds unge lag kom til Old Trafford for å spille offensiv silkepotefotball. Nysigneringen Darren Huckerby fra Coventry kommer til å bli en hit for manager David O'Leary. Dessverre for Leeds måtte Michael Bridges (tre mål mot Southampton) gå ut tidlig på grunn av en ankelskade.

- Fotball handler om å bruke de sjansene du får, spesielt her på Old Trafford. Vi hadde våre, men misbrukte dem. United brukte dem riktig. Så enkelt er det i fotball, sier den sympatiske Leeds-manageren, som verken ville spekulere i Egil Østenstad eller andre kjøp.

- Vi er på spissjakt, men vi forhaster oss ikke, sier O'Leary, som var godt fornøyd med driblesterke Harry Kewell og kjappfoten Lee Bowyer.

Klippen fra Sør-Afrika, Lucas Radebe, briljerte. Med ham har Leeds sement nok bakerst til å mure igjen forsvaret.

Svart magi

- Vi spilte for trangt og uten rytme. Men de siste tjue minuttene fikk vi mer bredde og bevegelse. Da spilte vi meget bra, sier Sir Alex. Som så at Dwight Yorke kan tusle rundt uten å få til spesielt mye, for så å dukke opp og lage 1- 0.

Minutter etterpå var det samme leksa. Yorke virret rundt, men var der han skulle. På et Beckham-frispark. 2- 0. Begge målene med hodet.

20 minutter med svart magi. Da var det liksom helt på sin plass med blytunge tordenskyer, pissregn og heia lyn.

Norskheten

Nordmenn i England er ofte best på benken. Henning Berg, derimot, spilte solid i 2 x 45 minutter. Plasseringssikker og i god balanse med Psyko-Jaap Stam bakerst.

  • Ole Gunnar Solskjær var på vei utpå gamle Trafford på stillingen 0- 0. Men så ordnet Yorke rød eksplosjon, og dermed måtte Ole sette seg ned igjen.
  • Alf-Inge Håland holdt kondisen ved like. Opp og ned på på feil side av krittlinja.