Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

20 norske utøvere nærmer seg dopingsak

Er i trøbbel med én glipp til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hele 20 norske utøvere har fått to advarsler for brudd på meldeplikten til Antidoping Norge, skriver VG. Det betyr at de to ganger har gitt feil informasjon om hvor de oppholder seg når dopingkontrollørene kommer.

Eller utøverne har ikke gitt beskjed om et treffpunkt for dopingtest, slik de ifølge Wadas regler må hver eneste dag.

Hvis noen av de 20 utøverne pådrar seg én tredje advarsel, innen 18 måneder fra den første, reises det automatisk dopingsak.

Det var det som hendte britiske Christine Ohuruogu i forkant av EM i friidrett. 400 m-

løperen ble straks suspendert.

Totalt finnes det 294 utøvere på lista over folk som har treffpunkt daglig. Utøverne registerer seg både elektronisk og via telefon til Antidoping Norge.

113 norske utøvere har fått én prikk på dopingtestkortet siden mai 2005 og fram til juli i år.

- Dette er vel omtrent som man kan forvente. Systemet er nytt og det dreier seg om en ganske stor inngripen overfor den enkelte utøver, sier Anders Solheim i Antidoping Norge til avisa.

image: 20 norske utøvere nærmer seg dopingsak

Flere utøvere har allerede varslet misnøye med den konstante registreringen, og snowboarder Daniel Franck sammenliknet situasjonen med realitysåpen Big Brother i Dagbladet for 13 dager siden.

Samme dag sa spesialrådgiver Andreas Høistad til Dagbladet.no at det jobbes for å skape en enklere ordning.

- Det er nok flere som reagerer og synes at ordningen er en belastning. De synes ikke noe om det, men forstår hvorfor kravet er der. Så har vi vært i dialog og funnet smidige løsninger. Alle systemer kan bli bedre, men da er vi avhengig av tilbakemeldinger og dialog, sa Høistad.

<B>SOM FORVENTET:</B> Anders Solheim i Antidoping Norge er ikke overrasket over at så mange bryter meldeplikten.
<B>BRYTER MELDEPLIKTEN:</B> 20 norske toppidrettsutøvere er i faresonen for å pådra seg en dopingsak for gjentatte brudd på meldeplikten. Her er toppidrettssjef Jarle Aambø fra Olympiatoppen.