DEBUTERER: Henrik Larsson ble presentert som ny Landskrona-trener i desember. I morgen starter alvoret for Henke. Foto: BJÖRN LINDGREN/SCANPIX
DEBUTERER: Henrik Larsson ble presentert som ny Landskrona-trener i desember. I morgen starter alvoret for Henke. Foto: BJÖRN LINDGREN/SCANPIXVis mer

20 skotske journalister har dratt til Sverige for å se Henkes debut

Fersk trener under lupen.

|||(Dagbladet): At Henrik Larsson er stor i den grønnhvite delen av Glasgow, er ingen nyhet.

Men at 20 reportere ifølge Aftonbladet reiser fra Skottland til Sverige for å overvære Henkes trenerdebut, er ganske oppsiktsvekkende. Ikke minst når laget Larsson leder, Landskrona, spiller i den svenske Superettan - altså på nivå to.

Henke har vært en favoritt i alle storklubbene han har vært, både i Celtic, Barcelona og Manchester United. Nå er støvlene lagt på hylla, og Larsson har tatt fatt på trenerjobben.

Landskrona er tippet høyt opp på tabellen, blant annet sammen med hovedstadslaget Hammarby. Sistnevntes trener, den tidligere Manchester United-spilleren Jesper Blomqvist, tror Henke kan få det tøft som trenerfersking.

- Det handler om å skaffe seg erfaring. Selvfølgelig kan han lykkes allerede fra begynnelsen, men respekten min for trenere som har vært med lenge vokser hele tida, sier han til Sportbladet.

Etter lørdagens seriedebut mot Degerfors, kommer sikkert Henke til å skru på tv - for å følge gamleklubben Barcelona i El Clasico mot Real Madrid.

Den siste uka har det vært diskutert om Lionell Messi allerede er den beste fotballspilleren verden har sett. Sånt har mange meninger om, også Henrik Larsson - som fortsatt holder en knapp på Pelé.

- Han var en større lagspiller enn Maradona. Og så må vi ikke glemme Johan Cruyff, sier Henke til Helsingborgs Dagblad.

Han spilte sammen med Messi fra 2004 til 2006 og allerede da så Henrik Larsson potensialet hans.

- Jeg så at han var et stort talent, men jeg tenkte ikke at han skulle blomstre på denne måten og bli så bra. Men best gjennom tidene? Det er noen andre jeg holder foran foreløpig.

HELSINGBORG, SVERIGE 20091028.
Helsingborgs Henrik Larsson var rørt etter eliteseriekampen i fotball mot  Djurgårdens IF på Olympia i Helsingborg onsdag kveld. Kampen var Larssons siste på elitenivå.
Foto: Björn Lindgren / Scanpix
HELSINGBORG, SVERIGE 20091028. Helsingborgs Henrik Larsson var rørt etter eliteseriekampen i fotball mot Djurgårdens IF på Olympia i Helsingborg onsdag kveld. Kampen var Larssons siste på elitenivå. Foto: Björn Lindgren / Scanpix Vis mer