Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- 200-rekorden er tøffere å slå

Men Bolt har planer om å bli legendarisk.

NY DIMENSJON: Usain Bolt forbedret verdensrekorden sin fra 9,69 til 9,58, men tror likevel ikke det er mulig å løpe under 19,30 på det mørkeblå banedekket i den tyske hovedstaden. Foto: SCANPIX/AFP/OLIVIER MORIN
NY DIMENSJON: Usain Bolt forbedret verdensrekorden sin fra 9,69 til 9,58, men tror likevel ikke det er mulig å løpe under 19,30 på det mørkeblå banedekket i den tyske hovedstaden. Foto: SCANPIX/AFP/OLIVIER MORIN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Usain Bolt løp seg inn i en ny dimensjon med verdensrekorden på 9,58 i Berlin søndag kveld, men supersprinteren tror ikke på verdensrekord på 200 meter som starter tirsdag.

- Nei, selv om det gikk veldig fort og ble rekord på denne 100 meteren, tror jeg ikke verken dere journalister eller publikum skal ta det for gitt at det blir rekord på 200 meter også. Det er nok en tøffere rekord å slå, sa Usain Bolt på den internasjonale pressekonferansen etter søndagens utrolige 100-meterfinale.

Han forbedret verdensrekorden sin fra 9,69 til 9,58, men tror likevel ikke det er mulig å løpe under 19,30 på det mørkeblå banedekket i den tyske hovedstaden.

Usain Bolt sier at han heller ikke kan regne seg blant de største legendene innen friidretten ennå. Mange mener han allerede er den nye Jesse Owens, som i OL i 1936 overbeviste og imponerte på den samme arenaen som har VM i år.

- Nei, jeg vil gjerne løpe meg inn blant de store legendene, men foreløpig har jeg et stykke å gå. Jeg blir ikke legendarisk av å løpe i tre sesonger. For å få slik status må jeg holde på i mange år ennå, sa Bolt.

«Mer i tanken»

- Det er klart det er moro at Usain Bolt satte ny verdensrekord i dette løpet, som også jeg var med på å gjøre uforglemmelig. Selvsagt skal jeg heller ikke nekte for at jeg gjerne skulle ha satt rekorden selv, for tanken min er på ingen måte tom. Jeg har mye mer inne, og derfor tror jeg ikke det er umulig for meg å slå denne rekorden, sa amerikaneren Tyson Gay, VM-kongen på sprinten fra Osaka-VM.

- Jeg hadde virkelig tro på at jeg kunne klare å vinne denne 100-meteren. Jeg gjorde mitt aller beste, og løp den beste 100-meteren jeg har prestert noen gang. Selvsagt er jeg ikke skuffet, men derimot fornøyd, sa Tyson Gay til NTB.

Han var verken utslått eller knekt etter sølvmedaljen, men sa at han følte smerter i lysken.

- Jeg vet ikke hva det blir til med 200 meter for mitt vedkommende. Smertene i lysken er der, men hvor alvorlig det kan være, aner jeg ikke, for jeg har ikke snakket med noen leger. Nå får jeg se hva som skjer i løpet av natten, sa Tyson Gay.

- Godt for sporten... og oss

- Det er ingen tvil om at konkurransen mellom Asafa Powell, Tyson Gay og meg selv er godt for friidretten. Det er godt for oss også, for det gir oss muligheten til å skaffe stadig flere sponsorer, og på den måten får vi et veldig godt liv, sa Usain Bolt - til humring fra de hundrevis av journalistene som overvar pressekonferansen etter den historiske 100-meteren.

Usain Bolt sa også at finaleløpet hans var bortimot perfekt søndag kveld.

- Jeg fikk en god start, kom meg raskt opp på tærne, og etter 50 meter visste jeg at ingen kunne ta meg igjen, sa han.

- Selv om jeg slet litt tidlig på sesongen, er jeg i kjempegod form nå. Det betyr at alt kan være mulig, men om jeg er i stand til å slå den rekorden jeg satte her i kveld, det kan jeg - eller tør jeg ikke - spå noe om, sa sprintesset framfor noen.

- Jeg er fornøyd med bronsen, for jeg har slitt i år og visste at jeg måtte løpe over evne for å gå til topps. Jeg løp vel inn til det jeg er god for akkurat nå, sa Asafa Powell, som hadde det mye moro med Usain Bolt både før, under og etter løpet som for alltid vil gå inn i historiebøkene.

- Jeg er den første som har klart å løpe på 9,5-tallet. Klart jeg er stolt, sa Bolt.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!