«2000 var året alt stemte»

MONTREAL/OSLO (Dagbladet): - Har jeg vunnet Folkets Idrettspris? spør Knut Holmann. - Det er en stor ære, og ekstra artig er det at det nettopp er folket som har stemt fram en vinner. Det betyr jo at folk skjønner at det jeg har gjort er store prestasjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Knut Holmann (32) har flytt på suksess i ti år. Med sine to OL-gull i Sydney padlet han seg også rett inn i det norske folks hjerter. Men nå er det slutt. Knut Holmann skal bli sivil. Akkurat når han er som størst hos det norske folk.

- 2000 var året alt stemte. Jeg var nesten ikke syk, unngikk skader og vant to OL-gull. Hvis man kan kalle en idrettskarriere for et eventyr, så kunne det ikke fått en mer happy ending, sier den pensjonerte kajakkpadleren stolt.

Historisk

Sydney-triumfene gjorde Holmann til tidenes norske sommer-olympier. På tre OL har han vunnet tre gull, to sølv og en bronse. Og plusser du på med 4 gull, 5 sølv og 3 bronse i VM de ti siste årene, så har du en idrettsmann som til evig tid vil bli stående som en av Norges fremste. Kjæresten Caroline Brunet var den første gratulanten etter at Dagbladet fikk tak i Knut Holmann på telefon i Montreal i Canada - hvor han skal feire jul og nyttår med kjæresten og hennes familie.

Overrekkelsen av den flotte statuetten skjer derfor først når Knut kommer tilbake til Norge på nyåret.

- Caroline var veldig glad på mine vegne, og hun var helt enig i utfallet av kåringen, ler Knut Holmann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer