2011: Island 109 plasser bak Norge - I dag: Foran oss

Norge faller på Fifa-rankingen igjen.

MYE Å JOBBE MED: 
Norges fotballandslags-trener Per-Mathias Høgmo på pressekonferansen har overtatt et Norge i fall på Fifa-rankingen.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
MYE Å JOBBE MED: Norges fotballandslags-trener Per-Mathias Høgmo på pressekonferansen har overtatt et Norge i fall på Fifa-rankingen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Norge faller åtte plasser til nummer 47 - likt med Tunisia - på den rykende ferske Fifa-rankingen.

Det gjør oss til det tredje dårligste landet i Norden.

For Island, som ved trekningen av VM-kvalifiseringsgruppene sommeren 2011 var 109 plasser bak Norge, på 121. plass, har med sin vellykkede jakt på playoff passert Norge. De er nå nummer 46.

Foran oss ligger også Sverige og Danmark, på henholdsvis 25.-, og 26.-plass. Færøyene (81) og Finland (63) er fortsatt bak Norge.

I toppen ruver fortsatt Spania, foran Tyskland, Argentina, Colombia og Belgia. Uruguay er nummer seks, videre følger Norge-gruppevinner Sveits, Nederland og Italia (likt), England og Brasil.

Nederland i fare Rankingen er samtidig interessant med tanke på seedingen til neste års VM-sluttspill, og det er ifølge NTB klart at Sveits, Spania, Tyskland, Argentina, Colombia, Belgia og VM-vert Brasil kommer til å bli seedet.

Dersom Uruguay, ranket på sjetteplass, slår Jordan i to omspillskamper, kommer også de til å bli seedet før VM.

Skulle Uruguay, mot formodning, ikke kvalifisere seg til VM, kommer Nederland til å bli seedet.

Møter Skottland Norge kan forøvrig pynte på statistikken 19. november, da er det bekreftet at Skottland kommer til Norge - men ikke Ullevaal - for å spille privatlandskamp.

- I forberedelsene inn mot kvalifiseringen til EM i Frankrike er vi glade for å kunne møte Skottland. De er en gunstig motstander i en fase der vi jobber med å utvikle vårt spill individuelt og kollektivt, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo i en pressemelding fra NFF.

NFF fortalte i går at kamparenaen blir et sted utenfor Oslo med naturgress. 

- Det må være en stadion med enn viss størrelse, mindre enn Ullevaal, og utenfor Oslo-området. Dessuten er kunstgress utelukket, sier kommunikasjonsdirektør i Norges fotballforbund, Svein Graff, til Dagbladet.