2012: Oskar Svendsen blir verdensmester. To år senere tar han pause fra syklingen

- Jeg er i tenkeboksen, sier 20-åringen.

ALT ELLER INGENTING: Oskar Svendsen har potensial til å bli Norges beste sammenlagtrytter. Men 20-åringen fra Lillehammer er usikker på om motivasjonen er der. Nå tar han et pusterom med psykologistudier i Trondheim. FOTO: REUTERS/Michael Kooren
ALT ELLER INGENTING: Oskar Svendsen har potensial til å bli Norges beste sammenlagtrytter. Men 20-åringen fra Lillehammer er usikker på om motivasjonen er der. Nå tar han et pusterom med psykologistudier i Trondheim. FOTO: REUTERS/Michael Kooren Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Årsstudiumet i psykologi ved NTNU i Trondheim, har fått mange nye fjes i forelesingssalene denne høsten.

Det ene tilhører juniorverdensmesteren i Valkenburg fra to år tilbake.

I etterkant ble navnet hans allemannseie: Oskar Svendsen.

- Først og fremst er planen å kombinere studier med syklingen, så får vi se hvordan det blir. Alt ligger i hvert fall til rette for å fortsette en toppidrettssatsing her: Jeg kan gå så mange prosent jeg vil av studiene, det er allerede et etablert sykkelmiljø i byen og gode treningsforhold, sier Svendsen til procycling.no.

- Jeg er i tenkeboksen Flere av lagkameratene han kjørte ungdommens Tour de France med i slutten av august, forbereder seg nå til VM i Ponferrada.

Svendsen studerer psykologi.

Han har bedt om en pause fra hverdagen i Team Joker for å finne ut hva han skal bruke tid og energi på i framtida.

- Jeg er i tenkeboksen om den videre satsingen, innrømmer gutten fra Lillehammer.

- Jeg har tenkt på det en stund. Jeg har hatt noen tunge perioder etter at jeg ble seniorrytter, og jeg har faktisk ikke drevet på med sykling så lenge. Prestasjonskurven har vært ganske bratt. Og selv om Joker har tilrettelagt tingene veldig bra, følte jeg plutselig at jeg var en del av Norges beste sykkellag uten helt å vite hva jeg vil, fortsetter han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer