Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjær skal forsterke med erfaring i januar

2020 kan bli et godt rødt år

Ole Gunnar Solskjær ser Liverpool øke avstanden, men er positiv og gleder seg til januar. Han skal handle.

DEN NYE MÅLSCOREREN: Ole Gunnar Solskjær sier at han aldri har sett en bedre avslutter enn Mason Greenwood (18), og nå har tenåringen begynt å score i Premier League også. Her feirer han 2-1 scoringen mot Newcastle. Men Uniteds neste menn trenger hjelp fra erfaring. Det skal Ole Gunnar Solskjær kjøpe noe av i januar. Foto: PA Photos / NTB Scanpix
DEN NYE MÅLSCOREREN: Ole Gunnar Solskjær sier at han aldri har sett en bedre avslutter enn Mason Greenwood (18), og nå har tenåringen begynt å score i Premier League også. Her feirer han 2-1 scoringen mot Newcastle. Men Uniteds neste menn trenger hjelp fra erfaring. Det skal Ole Gunnar Solskjær kjøpe noe av i januar. Foto: PA Photos / NTB Scanpix Vis mer
  • Manchester United-Newcastle 4-1
  • Leicester-Liverpool 0-4

FOR ETT ÅR siden skrev jeg en kommentar som fikk norske Liverpool-fans til å rase. Ole Gunnar Solskjær hadde overtatt på Old Trafford, romjula 2018 var starten på en Solskjær-boom i norske medier, og det spilte (nesten) ingen rolle hva serielederen og Englands beste fotballag gjorde på eller utenfor fotballbanen.

Alle norske mediehus hadde Ole Gunnar Solskjær på hjernen.

Store deler av Norges befolkning, selv de som ikke kjenner igjen en fotball når de ser en, hadde Ole Gunnar Solskjær på hjernen.

PÅ DENNE TIDA i fjor, etter halvspilt Premier League, var avstanden mellom Liverpool og Manchester United 19 poeng. Siden det har to ting skjedd:

1) Manchester United humper videre, i leting etter seg selv og det som en gang var, mens norske mediehus fortsatt har Ole Gunnar Solskjær på hjernen.

2) Liverpool har rykket opp på rankingen og blitt verdens beste fotballag.

Etter 18 Liverpool-kamper denne sesongen er gapet mellom Liverpool og Manchester United økt til ufattelig 24 poeng.

Det blir fort til 27 når Jürgen Klopps uslåelige kommer à jour.

ALT SOM HAR skjedd det siste året forteller at snuoperasjoner tar tid. At Ole Gunnar Solskjær, som Pep Guardiola i Manchester City og Jürgen Klopp i Liverpool, trenger tid, og at Liverpool-fansen gliser hele veien til Premier League-tittelen i mai. Det kan ikke gå galt denne sesongen.

For første gang på 30 sesonger, selv om det skulle komme ei rekke med uavgjorte kamper gjennom vinteren, er det ikke mulig å se at Liverpool skal snuble på oppløpssida.

13 poeng foran lag nummer to, Leicester, med en kamp mer spilt forteller det.

14 poeng foran Manchester City underbygger påstanden.

PÅ DENNE TIDA i fjor var Manchester United åtte poeng bak fjerdeplassen. Nå er de fire. For alle United-fansen forteller det dessverre mer om ligaen enn framgang. Og at 2019/2020, om det ikke hadde vært for det suverene unntaket fra Anfield, begynner å likne stadig mer på sesongen 2015/2016.

Da de seks store sleit mer enn godt er, Leicester vant ligaen, og Southampton bare var tre poeng fra Champions League og Manchester Citys fjerdeplass ved sesongslutt.

Og Chelsea endte som nummer ti.

OLE GUNNAR SOLSKJÆRS trøst mellom de spredte lyspunktene på veien til romjula 2019 er onsdagen til uka – 1. januar 2020. Når Arsenal-kampen er unnagjort skal blikket for alvor rettes framover. Og man trenger ikke engang lese mellom linjene for å se hva som kommer til å skje på Old Trafford den neste måneden. Solskjær sa det selv da han etter Newcastle-triumfen snakket om de unge spillerne som trenger noen rutinerte karer rundt seg:

– Vi kan ikke vente til neste sesong.

OM IKKE DET betyr forsterkninger ut over en eventuell overgang fra en viss norsk tenåring (Erling Braut Haaland), så vet ikke jeg. Parallelt med jobben som handler om å bygge Manchester United for Premier League 2020/2021, har Ole Gunnar Solskjær fokus på tre trofeer. Og hvor bredt han kan sikte gjennom vinteren får vi svar på den første uka i januar.

Først spiller Manchester United borte mot Wolverhampton i FA-cupen 4. januar.

Tre dager seinere kommer Manchester City til Old Trafford for semifinalen i ligacupen.

MANCHESTER UNITED REKKER ikke å hente erfaringen Ole Gunnar Solskjær snakker om til disse to kampene, men Paul Pogba vil veldig sannsynlig være tilbake fra start. Det vil hjelpe. Alt annet handler om resultatene i de to cupkampene.

Det kan bli en god vinter for Ole Gunnar Solskjær om han kommer ut på topp i de to cupkampene, spesielt om United slår City en gang til.

Alt annet vil gjøre de neste månedene til et hakk i plata av de ni månedene han har levd siden hvetebrødsdagene tok slutt med kontrakten han signerte i mars.