2021 og 2022 blir en idrettsfest

Koronaviruset setter idrettsverdenen i krisestemning. Det ligger an til kø av store mesterskap i løpet av åtte måneder i 2021 og 2022.

FESTÅR: Det at så mange mesterskap flyttes på grunn av coronaviruset, gjør at det hoper seg opp med mesterskap i de to kommende åra. Foto: AP/Jae C. Hong
FESTÅR: Det at så mange mesterskap flyttes på grunn av coronaviruset, gjør at det hoper seg opp med mesterskap i de to kommende åra. Foto: AP/Jae C. Hong Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er ventet en beslutning om flytting av sommer-OL i løpet av kort tid. De fleste tipsene fra eksperter går mot at lekene legges nøyaktig ett år fram i tid. Slår disse inn, betyr det start 23. juli og avslutning 8. august.

Årets fotball-EM menn har allerede fått nytt tidspunkt og skal spilles i perioden 11. juni–11. juli 2021

Friidretts VM skal etter planen gå i Eugene, USA 6.-15. august neste år. Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) har allerede luftet tanken med IOC om å flytte VM til senere på året (sannsynligvis september) for å rydde plass til OL.

Vinter-OL i Beijing arrangeres i perioden 4.-20 februar 2022. Det vil starte under et halvt år etter Tokyo-lekene om disse flyttes til sommeren neste år.

- Å flytte lekene ett år, er den beste og mest sannsynlige løsningen, sa IOC-veteranen Dick Pound mandag.

Hans norske kollega Gerhard Heiberg er av samme mening. – Hvis OL skal utsettes i lenger enn to-tre måneder i år, vil det være vinter i Tokyo også. Så de kan ikke vente for lenge, sa Heiberg til NTB og trodde at utsettelsen blir på et helt år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer