21-årig biologistudent fengslet for Muamba-hets

Skrev rasistiske Twitter-meldinger mens Bolton-spilleren lå på gresset.

- ALLE BA: - Det var ikke bare fotballverden som ba for Muamba, hele verden ba for ham, sa dommeren da han avsa dommen mot en 21-årig student som ble dømt til 56 dager i fengsel for rasisme i forbindelse med Fabrice Muambas kollaps. Foto: Olly Greenwood, AFP/Scanpix
- ALLE BA: - Det var ikke bare fotballverden som ba for Muamba, hele verden ba for ham, sa dommeren da han avsa dommen mot en 21-årig student som ble dømt til 56 dager i fengsel for rasisme i forbindelse med Fabrice Muambas kollaps. Foto: Olly Greenwood, AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En 21 år gamle biologistudent ved universitetet i Swansea ble i dag dømt til fengsel i 56 dager etter en rekke rasistiske meldinger via mikrobloggtjenesten Twitter i forbindelse med Bolton-spiller Fabrice Muambas kollaps på banen forrige helg.

Han startet med å skrive «LOL. Fuck Muamba he's dead !!! #Haha» kort tid etter at 23-åringen med 33 kamper for England U21 falt om på White Hart Lane med et hjerteinfarkt under kvartfinalen i FA-cupen.

Meldingen ble møtt med sterke reaksjoner fra mange andre twitterbrukere, men studenten svarte med stadig grovere og mer rasistiske meldinger. Kontoen er slettet, men det finnes skjermbilder som er lagret på en rekke andre internettsider.

Slettet profilen Men etter at blant annet eksspiller - nå fotballekspert - Stan Collymore gjorde studenten oppmerksom på at meldingene hans var videreformidlet til politiet, endret biologistudenten tonen og hevdet at han ikke hadde adgang til telefonen sin, at kontoen hans var blitt hacket, at han ikke var rasist og at det hele var en misforståelse.

I flere meldinger skrev han at dette ikke var hans meninger, og han ønsket også Muamba god bedring. Han slettet profilen sin, men ble likevel funnet og arrestert av politiet dagen etter, skriver BBC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer