21-årig biologistudent fengslet for Muamba-hets

Skrev rasistiske Twitter-meldinger mens Bolton-spilleren lå på gresset.

- ALLE BA: - Det var ikke bare fotballverden som ba for Muamba, hele verden ba for ham, sa dommeren da han avsa dommen mot en 21-årig student som ble dømt til 56 dager i fengsel for rasisme i forbindelse med Fabrice Muambas kollaps. Foto: Olly Greenwood, AFP/Scanpix
- ALLE BA: - Det var ikke bare fotballverden som ba for Muamba, hele verden ba for ham, sa dommeren da han avsa dommen mot en 21-årig student som ble dømt til 56 dager i fengsel for rasisme i forbindelse med Fabrice Muambas kollaps. Foto: Olly Greenwood, AFP/ScanpixVis mer


(Dagbladet): En 21 år gamle biologistudent ved universitetet i Swansea ble i dag dømt til fengsel i 56 dager etter en rekke rasistiske meldinger via mikrobloggtjenesten Twitter i forbindelse med Bolton-spiller Fabrice Muambas kollaps på banen forrige helg.

Han startet med å skrive «LOL. Fuck Muamba he's dead !!! #Haha» kort tid etter at 23-åringen med 33 kamper for England U21 falt om på White Hart Lane med et hjerteinfarkt under kvartfinalen i FA-cupen.

Meldingen ble møtt med sterke reaksjoner fra mange andre twitterbrukere, men studenten svarte med stadig grovere og mer rasistiske meldinger. Kontoen er slettet, men det finnes skjermbilder som er lagret på en rekke andre internettsider.

Slettet profilen Men etter at blant annet eksspiller - nå fotballekspert - Stan Collymore gjorde studenten oppmerksom på at meldingene hans var videreformidlet til politiet, endret biologistudenten tonen og hevdet at han ikke hadde adgang til telefonen sin, at kontoen hans var blitt hacket, at han ikke var rasist og at det hele var en misforståelse.

I flere meldinger skrev han at dette ikke var hans meninger, og han ønsket også Muamba god bedring. Han slettet profilen sin, men ble likevel funnet og arrestert av politiet dagen etter, skriver BBC.

I retten forklarte han at han forsøkte å «distansere seg» fra de rasistiske kommentarene sine ved å hevde at noen hadde hacket profilen hans.

- Var full I politiavhør har studenten forklart at han hadde drukket siden lunsjtid på kampdagen, og var full da han skrev meldingene under kampen som startet klokka halv seks engelsk tid lørdag for en drøy uke siden.

STØTTE: Bolton-spillerne viste sin omtanke for lagkameraten ved å varme opp i Muamba-drakter før kampen mot Blackburn. Foto: Martin Rickett, PA/AP/NTB Scanpix
STØTTE: Bolton-spillerne viste sin omtanke for lagkameraten ved å varme opp i Muamba-drakter før kampen mot Blackburn. Foto: Martin Rickett, PA/AP/NTB Scanpix Vis mer

- Etter mitt syn er det ikke noe alternativ til en umiddelbar fengselsstraff, sa dommeren i rettssalen i Swansea i dag.

Studenten brast i gråt da han ble ført bort for å sone straffen. Da han passerte galleriet, ble han omfavnet av venner og familie, skriver BBC.

Kampen mellom Tottenham og Bolton ble avbrutt da Muamba ble kjørt til sykehus, og skal spilles på nytt i kveld. Muamba er fortsatt til overvåkning på sykehus. Tilstanden beskrives som alvorlig, men stabil.