Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

21-årig spurttalent ga Oirca perfekt start Down Under

Ewan sprudlet i kontrollert oppvisning.

OVERLEGENT: Lagkameratene gjorde en strålende jobb med å kontrollere feltet for Caleb Ewan. Da det var hans tid til å levere, skuffet ikke 21-åringen. FOTO: David Mariuz AFP/Scanpix
OVERLEGENT: Lagkameratene gjorde en strålende jobb med å kontrollere feltet for Caleb Ewan. Da det var hans tid til å levere, skuffet ikke 21-åringen. FOTO: David Mariuz AFP/Scanpix Vis mer

(procycling.no): Sean Lake (UniSA-Australia), Alexis Gogeard (Ag2r) og Martiijn Keizer (LottoNL-Jumbo) fikk lov til å gå allerede etter to kilometer, og lå i brudd under mestepartene av de 13 milene under åpningen av Tour Down Under.

Men Orica GreenEDGE viste tidlig at de mente alvor, og lot aldri trioen få spesielt stor frihet i front av feltet.

Til det sto det for mye på spill for Matt Whites gutter.
 
På tide å vise seg fram Orica er det eneste WorldTour-laget på australsk jord. Og denne gangen var presset stort.

For en uke siden lot de Jack Bobridge (Trek Segafredo) hente den australske mestertrøya foran øynene deres, og i 2015-utgaven av rittet fikk australske ryttere skinne, men ingen av etappevinnerne syklet for Orica den gangen.

Det skulle det bli en forandring på, og 21-åringe Caleb Ewan var mannen for anledningen. Den 61 kilo lette spurten med tilnavnet «Pocket Rocket» var mannen alle så mot etter hans seier under oppkjøringsrittet People´s Choice Classic.
 
Overlegen Da feltet nærmet seg Lyndoch posisjonerte Team Sky seg i front av feltet for Ben Smith.

Det viste seg likevel å være fånyttes.

Da Ewan åpnet sin spurt 200 meter fra mål, var ingenting noen kunne gjøre. Wouter Wippert ga det dog et godt forsøk, men endte som nummer tre.

Mark Renshaw var den som fulgte nærmest, men også han var noen sykkellengder bak den utrolig kvikke GreenEDGE-rytteren.
 
Seirene han ikke tok Ewan fikk sitt store gjennombrudd i fjor med etappeseier i Vuelta a Espana.

I Norge gjenkjenner nok noen ham fra ting han ikke har vunnet. Sondre Holst Enger feide nemlig australieren av veien da han tok VM-bronse i Firenze i 2013.

Året etter ble Ewan nummer to da Sven Erik Bystrøm ble U23-verdensmester.

Og i fjor klarte han ikke å hamle opp med Alexander Kristoff under spurtene under Tour of Norway.

Men gutten er altså fortsatt bare 21 år.

Mark Cavendish valgte å styre unna Tour Down Under i sin sesongoppkjøring, men det skal bli svært interessant å se en annen av feltets fast men i oppgjør mot Ewan utover sesongen.

Det er slik i sykkelsporten at det alltid vil komme yngre og raskere krefter underfra. For manges vedkommende vil dette dreie seg om Caleb Ewan.

- Jeg følte meg virkelig bra hele dagen, og laget viste meg tilliten hele veien. Jeg er kjempeglad for at jeg kunne avslutte dette for dem, fortalte Ewan i seiersintervjuet etter WorldTour-åpningen.

PS: Ingen nordmenn stiller til start under årets Tour Down Under.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media