Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

21-åring sjokkerte Sjarapova i Wimbledon-finalen

- Det er vanskelig å finne ord, sier en rørt Petra Kvitova.

VANT WIMBLEDON: Petra Kvitova fra Tsjekkia vant Wimbledon-finalen i sin første Grand Slam-finale noensinne. Foto:   REUTERS/Stefan Wermuth
VANT WIMBLEDON: Petra Kvitova fra Tsjekkia vant Wimbledon-finalen i sin første Grand Slam-finale noensinne. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Russiske Maria Sjarapova (24) har slitt med skade i lang tid, men har vist bedre form enn på lenge i årets Wimbledon.

Hun har vunnet tre Grand Slams, og vant Wimbledon så tidlig som i 2004.

I år skulle langt mindre meritterte Petra Kvitova (21) fra Tsjekkia stoppe henne i finalen.

TAP: Maria Sjarapova har kjempet seg tilbake etter en langvarig skade. Hun tapte Wimbledon-finalen mot Kvitova 2-0 i sett. Foto: EPA/NEIL MUNNS
TAP: Maria Sjarapova har kjempet seg tilbake etter en langvarig skade. Hun tapte Wimbledon-finalen mot Kvitova 2-0 i sett. Foto: EPA/NEIL MUNNS Vis mer

Kvitova har aldri spilt en Grand Slam-finale før, men holdt nervene i sjakk i møtet med sin russiske rival.

Rørt vinner Hun vant det første settet 6-3. På stillingen 5-4, og etter flere servebrudd klarte tsjekkeren å serve inn sin første Grand Slam-seier. Kvitova vant 6-3, 6-4.

- Det er vanskelig å finne ord. Jeg er så fornøyd nå. Selvsagt var jeg nervøs, men jeg måtte fokusere på hvert poeng. Det er den beste kampen jeg har spilt, sier en tydelig rørt Kvitova, som takket familien på tribunen etter kampen.

Til tross for finaletapet, var Maria Sjarapova fornøyd med å være tilbake i verdenstoppen.

- Dessverre er det bare en vinner i tennis. Gratulerer til Kvitova. Det er fantastisk å være tilbake i Wimbledon, og jeg har jobbet hardt for å komme tilbake, sier Sjarapova.

Overraskelse Kvitova er ranket som nummer åtte i verden, og hadde semifinale i fjorårets Wimbledon som karrierebeste før turneringen.

Hun er venstrehendt og er 1,83 meter høy. Nå kan 21-åringen kalle seg Wimbledon-mester etter en fantastisk turnering.

- For en turnering Kvitova har spilt. Sjarapova ble spilt av banen i to sett, sier Canal plus-kommentator Christian Ruud.

- Imponerende spill av Kvitova mot en merittert spiller som Sjarapova. Hun er nok greit fornøyd med turneringen til tross for finaletap, sier han.

FORNØYD: Petra Kvitova kunne juble etter finaleseier i Wimbledon 2011. Foto: EPA/KERIM OKTEN
FORNØYD: Petra Kvitova kunne juble etter finaleseier i Wimbledon 2011. Foto: EPA/KERIM OKTEN Vis mer