21 indiske vektløftere dopingtatt

Suspendert påvente av B-prøven.

(Dagbladet): Hele 21 indiske vektløftere er dopingtatt, skriver IBN. Testene skal være tatt i fem forskjellige mesterskap, men det høyeste antallet positive prøver ble avlagt under det nasjonale ungdoms- og juniormesterskapet i januar i år.

Dermed kan en av tidenes største dopingskandaler i landet være under opprulling. Alle de 21 utøverne er suspendert av det nasjonale vektløfter-forbundet i påvente av B-prøven.

- Ja, 21 vektløftere har testet positivt og har blitt suspendert, mens vi venter på svaret på B-prøven, sier generalsekretær Sahdev Yadav til IBN.

- Det er blant de største avsløringene i senere tid, fortsetter han, men minner om at dopingprøvene er avlagt i konkurranser ved universiteter, politileker og lignende.

De midlene utøverne har testet positivt på, er ikke ennå offentliggjort. De faller under kategorien ikke-spesifisert, skriver IBN. Utøverne er testet både i og utenfor konkurranse. Dersom B-prøven er positiv, venter utøveren en fire års utestengelse. Både klubb og trenere kan også straffes i saken.