21 minutter i himmelen - så snudde alt

Liverpool øynet et håp om ligagull i første omgang, men Manchester City ville det annerledes. Seier mot Wolverhampton var ikke nok.

IKKE NOK: Liverpool må ta til takke med den sure andreplassen denne sesongen. Foto: Reuters/Carl Recine/NTB Scanpix
IKKE NOK: Liverpool må ta til takke med den sure andreplassen denne sesongen. Foto: Reuters/Carl Recine/NTB ScanpixVis mer

Liverpool - Wolverhampton 2-0 (1-0)

Premisset for Liverpool var enkelt: Med seier til de røde og poengtap for Manchester City, ville 29 års ligagulltørke være over.

Og det så lovende ut.

For det ble en skikkelig berg-og-dalbane for Liverpool og supporterne på Anfield i kveld. De røde ledet ligaen i 21 minutter i første omgang, og det så ekstra lyst ut da Brighton sjokkerte og tok ledelsen mot Manchester City.

Men det varte ikke lenge. Etter 83 sekunder utliknet de lyseblå, og elleve minutter seinere ga Aymeric Laporte bortelaget den viktige ledelsen de aldri ga fra seg. Håp ble snudd til pessimisme. Tro til fortvilelse.

- Vi tapte bare én kamp hele sesongen. Vi ga alt. Vi fikk 97 poeng. Vi vil kjempe om tittelen neste sesong, sier Mohamed Salah til Sky Sports etter kampen.

Liverpool-manager Jürgen Klopp forteller at mannskapet hans ikke kunne gjort noe mer denne sesongen.

- Egentlig ikke. Jeg vet at folk vil finne noe og si et poeng her eller tre. Vi hadde noen heldige øyeblikk, City hadde heldige øyeblikk - mot Burnley og oss. Men vi scoret et merkelig mål mot Everton og et seint mål mot Newcastle, sier Klopp til Sky Sports.

- Å bli nummer to i Premier League var ikke det vi ønsket i kveld, men vi tar det. Det er første steg, det er slik vi ser det, sier Klopp, som samtidig gratulerer Manchester City med ligagullet.

- City har vært fantastiske, men det har vi også, sier Klopp.

Tidlig ledelse

Liverpool tok en tidlig ledelse etter at Sadio Mané ble servert av Trent Alexander Arnold fra høyrekanten. Senegaleseren sendte ballen sikkert i mål fra midten av boksen.

Publikum på Anfield jublet som besatt noen minutter seinere, da det gikk rykter om at Brighton ledet mot ligalederen, men dette viste seg å ikke stemme. Det gikk rykter om at det var Wolverhampton-fansen på stadion som spredte ryktene.

Like etterpå skjedde det som ble meldt likevel.

Glenn Murray steg høyest på en corner, og sjokket var et faktum. Om Liverpool-spillerne fikk med seg at Cityseinere snudde til ledelse mot Brighton vites ikke, men de slapp seg ned utover i omgangen.

Like før hvilen kunne Matt Doherty fort utliknet, men ballen føyk i tverrliggeren bak Alisson Becker.

SE TV: Liverpool øynet et håp om ligagull i første omgang, men Manchester City ville det annerledes. Video: Jesper N. Finsveen / Dagbladet Vis mer

Spikeren i kista

Siden det bare skilte ett mål på begge banene, var det fortsatt håp for Liverpool, som bare kunne fokusere på seg selv.

Etter 64 minutter var det håpet svinnet bort, da Riyad Mahrez ga City 3-1 i Brighton. Meldingen ble mottatt med skuffelse på Anfield, før supporterne manet spillerne fram til en siste sluttspurt.

Det siste lille håpet forsvant da Ilkay Gündogan satte inn 4-1. Det hjalp ikke at Mané stormet fram og satte inn 2-0 ti minutter før slutt.

DET VILLE SEG IKKE: En Liverpool-supporter på tribunen på Anfield i dag. Foto: AP/Dave Thompson/NTB Scanpix
DET VILLE SEG IKKE: En Liverpool-supporter på tribunen på Anfield i dag. Foto: AP/Dave Thompson/NTB Scanpix Vis mer

Liverpools 97 poeng er ikke nok til ligagull denne sesongen, noe det ville vært alle andre sesongen enn i 2018 da City vant med 100 poeng.

En ligathriller av de sjeldne er over - og Manchester City står igjen som den store vinneren.

P.S. Sadio Mané, Mohamed Salah og Pierre-Emerick Aybameyang deler toppscorertittelen, etter at alle tre endte på 22 ligamål denne sesongen.